Στη Βουλή οι συμψηφισμοί

Στην παρουσία της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, Παύλου Ιωάννου, συνέρχεται εκτάκτως από τις 9:30 το πρωί η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το θέμα του συμψηφισμού καταθέσεων και δανείων πελατών του Συνεργατισμού.

Το θέμα ενέγραψε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, αλλά προστέθηκε αυτεπάγγελτα ολόκληρη η

Επιτροπή Ελέγχου.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας, η Βουλή έχει υποχρέωση να επιληφθεί άμεσα του θέματος με τον ίδιο να καταγγέλλει στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ότι ''Πήραν και χρήματα νεκρών'' κατά την έκφρασή του.

Επίσης κλήθηκαν να παραστούν τόσο η ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας όσο και του πρώην Συνεργατισμού. Θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Οι διαστάσεις που έχει πάρει το ζήτημα των συμψηφισμών στον Συνεργατισμό, μετά τη σωρεία καταγγελιών, προκάλεσαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο ενδελεχή διερεύνηση και έκθεση, προκειμένου να αποκτήσει σαφή εικόνα της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης υπεραμύνεται των εν λόγω κινήσεων, υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι νόμιμη και συμβατή με την διεθνή τραπεζική πρακτική.

Η Ελληνική Τράπεζα με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι η ίδια ουδεμία σχέση έχει με τους συμψηφισμούς.

Η Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων με ανακοίνωση της δηλώνει έτοιμη να εξετάσει οποιονδήποτε τυχόν ακούσιο λάθος έχει διενεργηθεί.

Φωτογραφίες: Νικήτας Δαλίτης, Κινηματογραφιστής ΣΙΓΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα