ΟΕΛΜΕΚ: Μη αποδεκτή η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης

Την απόρριψη της τελευταίας πρότασης της κυβέρνησης αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου της, Γιάννου Σωκράτους.

Ο κ. Σωκράτους, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του ότι η τελευταία πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή γι' αυτό και επιβάλλεται να συνεχιστεί η εντατική διαβούλευση.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ αποφάσισε σήμερα ότι η τελευταία

πρόταση της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γι' αυτό και επιβάλλεται να συνεχιστεί η εντατική διαβούλευση. Στις προτεραιότητες όλων μας θα πρέπει να είναι:

1. Η διασφάλιση της ενότητας μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, πράγμα που επιβεβαιώθηκε σήμερα για μια ακόμα φορά, στη βάση των κοινών στόχων που οριοθετήθηκαν όταν ξεκινούσε αυτός ο αγώνας.

2. Η προσήλωση στον στόχο της εξεύρεσης λύσης, μέσα από σοβαρές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για υπέρβαση του αδιεξόδου.

Όσο για τα περί μυστικών συνάξεων και συμφωνιών, συνδιαμορφώσεων, παραιτήσεων και άλλα πολλά, δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσω... Το τελευταίο δίμηνο ακούσαμε πολλά τέτοια, γι' αυτό και δεν μου προξενούν πλέον καμία έκπληξη. Αυτή τη στιγμή ο εκπαιδευτικός κόσμος αναμένει από τις ηγεσίες του να είναι ενωμένες, υπεύθυνες και σοβαρές. Αλλά και ο εκπαιδευτικός κόσμος θα πρέπει να είναι ψύχραιμος και σίγουρος ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα πράξουν το καλύτερο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Παντελής Νικολαΐδης επίσης σε ανάρτηση του προανήγγειλε απεργιακά μέτρα την Τετάρτη και την Πέμπτη στο ενδεχόμενο που μέχρι την Κυριακή δεν επέλθει συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι με γραπτή του δήλωση την Πέμτπη (7/9) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της Παιδείας. Όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου, η συναινετική πρόταση που έχουν στα χέρια τους οι Εκπαιδετικές Οργανώσεις, είναι και η τελική ρύθμιση "αφήνοντας τυχόν άλλα ζητήματα ή εισηγήσεις για τη συνέχεια του διαλόγου".

Keywords
Τυχαία Θέματα