Σε εφαρμογή οι προειδοποιήσεις της ΠΟΕΔ για απεργιακά μέτρα

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου διδασκαλίας, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας στα Δημοτικά σχολεία της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ δράση ανέλαβαν οι οργανωμένοι γονείς σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των γονέων.

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής

Εκπαίδευσης Μαρία Σάββα: «να αναλάβουν οι γονείς σε εθελοντική βάση τη φύλαξη των παιδιών εκείνων των γονιών, οι οποίοι είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους δυσκολεύονται να φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο στις 8.30»,

Σε σχετικό έντυπο των οργανωμένων, καλούνται οι γονείς σε δήλωση πρόθεσης αν θα μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο από τις 7:30 το πρωί.

«Η προσέλευση των παιδιών θα γίνει από τις 7.30 μέχρι τις 7.45. Στις 7.45 θα κλείσουν οι πόρτες εκτός από την κύρια είσοδο του σχολείου ή οποιαδήποτε άλλη χρησιμοποιούν για την προσέλευση των παιδιών. Να τονίσω ότι σε περίπτωση που υπάρξει ατύχημα, αυτό θα καλυφθεί από την ασφάλεια της ομοσπονδίας γονέων Λεμεσού», τονίζει η κα Σάββα.

Σημειώνεται ότι οι δάσκαλοι θα παραστούν στις σχολικές μονάδες στις 8:30 το πρωί.

Σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΟΕΔ Απόστολο Αποστολίδη, «οι συνάδελφοι θα απουσιάζουν από τα σχολεία, είναι καθαρό απεργιακό μέτρο, στάση εργασίας, στάση διαμαρτυρίας με απουσία των συναδέλφων από την εργασία τους και φυσικά όλες τις συνέπειες που έχει ή μη παρουσία των συναδέλφων, εννοώ στα ωφελήματα τους στην εργασία τους.»

Στο μεταξύ η Επιτροπή παιδείας της βουλής όρισε έκτακτη συνεδρίαση με στόχο να λυθούν τα προβλήματα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Χατζηγιάννη, Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας, «όλα και όλοι θα πρέπει να εργαστούμε με πνεύμα στόχο και σκοπό τα παιδιά μας να βρίσκονται στα σχολεία αλλά πάνω από όλα και πολύ σωστά τίθεται το ζητούμενο από τους εκπαιδευτικούς ότι σε αυτά όλα τα προβλήματα πρέπει να δοθούν λύσεις.»

Οι επόμενες προγραμματισμένες στάσεις εργασίας των δασκάλων θα πραγματοποιηθούν στις 2 Νοεμβρίου στην Αμμόχωστο, 9 Νοεμβρίου στην Πάφο, 16 στη Λάρνακα και 23 στην Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα