Δημητριάδης: Επείγει η κρατική εταιρεία αεροναυτιλίας

Εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Μεταφορών ζητεί άμεσα τη ψήφιση του νομοσχεδίου που προνοεί τη δημιουργία κρατικής εταιρείας αεροναυτιλίας ιδιωτικού δικαίου.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, «υπεισέρχονται θέματα που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα και πρέπει να ψηφιστεί σε νόμο. Έγιναν διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους και υπάρχουν επιφυλάξεις σε κάποια θέματα».

Το θέμα συζητήθηκε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Συγκοινωνιών.

Το νομοσχέδιο προσκρούει σε αντιδράσεις των εργαζομένων. Εκπρόσωποι τους ανέφεραν ότι ενώ αρχικά είχε συμφωνηθεί το κείμενο του νομοσχεδίου με το Γιουροκοντρόλ, ακολούθως η νομική υπηρεσία προέβη σε τροποποιήσεις με αποτέλεσμα την αλλοίωσή του. Εκφράζουν διαφωνίες με την μετατροπή της εταιρείας από μονομετοχική σε πολυμετοχική και την συμπερίληψη της δυνατότητας πτώχευσης.

Ζητούν ταυτόχρονα διευκρινίσεις σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν από τον δημόσιο τομέα στην κρατική εταιρεία, καθώς και την συμπερίληψη πρόνοιας που να δίνει τη δυνατότητα στήριξης της εταιρείας από το κράτος σε περίπτωση που παρουσιαστούν προβλήματα.

«Όλοι οι υπάλληλοι θα μεταφερθούν με όλα τα δικαιώματα και ωφελήματα που είχαν πριν να μεταφερθούν στη νέα εταιρεία. Η μετακίνηση στη εταιρεία θα είναι εθελοντική», σημείωσε ο Υπουργός.

Το νομοσχέδιο αφορά τους εργαζόμενους στον τομέα παροχής υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών επικοινωνίας, πλοήγησης και επιτήρησης της Cyta.

Keywords
Τυχαία Θέματα