Σκότωσαν χελώνα καρέτα-καρέτα και κράτησαν το καβούκι της

Υπόθεση φόνευσης προστατευόμενου είδους χελώνας (καρέτα – καρέτα) διερευνά η Αστυνομία, που προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων.

Μετά από διερεύνηση τηλεφωνικής καταγγελίας που έγινε σήμερα από πολίτη, για δυσοσμία σε ανοικτό χώρο στη Λεμεσό, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν σε κάλαθο περισυλλογής σκυβάλων, το σώμα νεκρής χελώνα, της οποίας αφαιρέθηκε το καβούκι, ενώ είχαν τεμαχιστεί και τα άκρα της.

Στη σκηνή κλήθηκαν λειτουργοί του Τμήματος Αλιείας και των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, οι οποίοι από εξετάσεις

που έκαναν διαπίστωσαν, ότι πρόκειται για θαλάσσιου είδους χελώνα, πιθανόν Καρέτα – Καρέτα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες μελών του Αστυνομικού Σταθμού Αγίου Ιωάννη, ανακόπηκε για έλεγχο λίγο μετά το μεσημέρι αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν δηλωμένο ως ακινητοποιημένο, ενώ η άδεια κυκλοφορίας του ήταν ληγμένη από το Δεκέμβριο του 2015.

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του ενός εκ των δυο συλληφθέντων, εντοπίστηκε το καβούκι της χελώνας, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο.

Σε ανακριτικές τους καταθέσεις τα πιο πάνω πρόσωπα παραδέχθηκαν τη διάπραξη των πιο πάνω αδικημάτων και αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθερα για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα