Πρώτο κουδούνι για Γυμνάσια και Λύκεια - Εν μέσω αντιδράσεων

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Τη Δευτέρα αρχίζει η σχολική χρονιά για τη Δημοτική Εκπαίδευση.

Στο μεταξύ πυκνώνουν και πάλι τα «σύννεφα» πάνω από τον τομέα της εκπαίδευσης. Η ΠΟΕΔ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για αθέτηση υποσχέσεων και υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα.

Συγκεκριμένα, η Οργάνωση των δασκάλων καταγγέλλει, με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Παιδείας ότι αθέτησε την υπόσχεση για έγκριση επιπλέον 228 θέσεων διδακτικού προσωπικού από την Ολομέλεια της Βουλής στη χθεσινή συνεδρία.

Αντ’ αυτού, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προνοεί μόνο 103 πρόσθετες θέσεις στον συνολικό αριθμό των μόνιμων και έκτακτων εκπαιδευτικών.

Η ΠΟΕΔ αξιώνει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με σκοπό την υποβολή στη Βουλή διορθωμένου Νομοσχεδίου, με τρόπο που να προβλέπεται ο αναγκαίος αριθμός πρόσθετων θέσεων εκπαιδευτικών, όπως αυτός έχει δηλωθεί από τον Υπουργό και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την επιθυμία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία της στελέχωσης, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία την ερχόμενη Δευτέρα, εκφράζει, εξάλλου, με ανακοίνωσή της και η συνδικαλιστική οργάνωση των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΕΛΜΕΚ.

Καμία υπόσχεση δεν αθετήθηκε υποστηρίζει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής.

Η πρόταση που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο αφορούσε, διευκρινίζει, στην πρόσληψη 103 εκπαιδευτικών με τη μορφή της σύμβασης και 125 εκπαιδευτικών με τη μορφή των αναπληρωματικών, στο σύνολο δηλαδή 228 θέσεις.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν έγινε καμία μείωση επιπλέον θέσεων εκπαιδευτικών.

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΠΟΕΔ περί υπαναχώρησης και εμπαιγμού από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Καδής ανέφερε ότι στην επιστολή που στάλθηκε στην ΠΟΕΔ αναφέρεται ο αριθμός, αλλά όχι ο τρόπος πλήρωσης των θέσεων αυτών.

Ο Υπουργός Παιδείας δηλώνει ότι είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών οργανώσεων να τους επεξηγήσει το σκεπτικό της υπόθεσης και πώς μέσω αυτού θα καλυφθούν οι ανάγκες.

Τα σχολεία είναι πλήρως στελεχωμένα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς υποστηρίζει ο Υπουργός Παιδείας.

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά ο Υπουργός Παιδείας θέτει τρεις στόχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα