Αθήνα: Πλούσια ατζέντα Αναστασιάδη-Το Κυπριακό στο επίκεντρο

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα ενέργειας, ενόψει τριμερών συνεργασιών, ευρωπαϊκά θέματα και οι περιφερειακές εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του δείπνου, το οποίο παρέθεσε χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Στο

δείπνο από κυπριακής πλευράς παρακάθισαν, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέφερε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την επιθυμία του Βασιλιά της Ιορδανίας για την πραγματοποίηση το συντομότερο τριμερούς συνάντησης Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας.

Το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Ζάππειο Μέγαρο, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ, κατά τις εργασίες της οποίας θα προβεί σε παρέμβαση.

Η Σύνοδος πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 16 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα, με θέμα το Μέλλον της ΕΕ.

Στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος εκτός από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και ο αναπληρωτής Υπουργός Ε.Ε. της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Σκοπός της Συνόδου είναι να ενισχυθούν ο συντονισμός και η συνεργασία των μεσογειακών κρατών-μελών της ΕΕ, ενόψει της άτυπης Συνόδου της Μπρατισλάβα στις 16 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ενταχθεί η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα και στην ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού οράματος για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη και η Ε.Ε. συνολικά στους τομείς της οικονομίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα