Μαζεμένες εξαγγελίες

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις υποψηφίων για δημαρχίες σε όλη την Κύπρο
Ενδιαφερόμενοι σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες να ανακοινώσουν τις ανεξάρτητες υποψηφιότητές τους, θέτοντας στην ουσία τα ονόματά τους στο τραπέζι των κομματικών συζητήσεων

Σειρά εξαγγελιών υποψηφίων για το αξίωμα του δημάρχου σε διάφορους Δήμους σε όλη την Κύπρο είχαμε χθες. Οι νέες υποψηφιότητες προστίθενται σε αυτές που ανακοινώνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, γεγονός που καταδεικνύει πως οι διεργασίες εντείνονται το τελευταίο χρονικό

διάστημα.

Με τις εσωτερικές διεργασίες των κομμάτων να βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τις παράλληλες συζητήσεις που γίνονται μεταξύ πολιτικών δυνάμεων για την πιθανή σύναψη συνεργασιών ακόμη να συνεχίζονται, ενδιαφερόμενοι σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες να ανακοινώσουν τις ανεξάρτητες υποψηφιότητές τους, θέτοντας στην ουσία τα ονόματά τους στο τραπέζι των κομματικών συζητήσεων αλλά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, προσπαθώντας να προκαταλάβουν τις αποφάσεις των πολιτικών σχηματισμών στους οποίους πρόσκεινται.

Ρουσής στην Πάφο
Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Πάφου, την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο νυν αντιδήμαρχος Μάκης Ρουσής. Εξήγησε πως παρακολουθώντας τις εσωκομματικές έριδες και τη δυστοκία που υπάρχει για εξεύρεση κοινού υποψήφιου δημάρχου, η πολιτική του διαδρομή και η εμπλοκή, η γνώση, η εμπειρία και η προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τού δίνουν το έρεισμα για να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Η υποψηφιότητά του, τόνισε, είναι οριστική, αμετάκλητη και υπερκομματική και βασίζεται στη δοκιμασμένη ανθρώπινή του σχέση με την κοινωνία της Πάφου.

Ανδρέου στη Λακατάμια
Για τον δημαρχιακό θώκο Λακατάμιας ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Γλαύκου Ανδρέου. Όπως δήλωσε, η ανεξάρτητη και ανιδιοτελής πορεία του και ο συνεχής και σταθερός αγώνας του ενάντια στο κατεστημένο και τη διαφθορά τα τελευταία δέκα χρόνια, ως δημοτικός σύμβουλος, του παρέχουν τα καλύτερα εχέγγυα και εγγύηση για τη μελλοντική του δράση. Τόνισε, δε, πως έχει πλήρη συναίσθηση της δεινής οικονομικής κατάστασης και της άσχημης λειτουργικής εικόνας του Δήμου.

Καπάταης στον Άγιο Δομέτιο
Ο Γιώργος Καπάταης εξήγγειλε χθες την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Δήμου Αγίου Δομετίου. Εξήγησε ότι η απόφασή του λήφθηκε στη βάση των κοινών του προβληματισμών με την πλειοψηφία των δημοτών. «Εμάς μας ενδιαφέρει το αύριο, το μέλλον, η προοπτική», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε αυτά που μας ανήκουν, με οποιοδήποτε κόστος και όποια θυσία απαιτηθεί, αυτά που πρέπει για να αναζωογονήσουμε την πόλη, να επαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική».

Πατσαλίδης στην Κερύνεια
Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τον Δήμο Κερύνειας εξήγγειλε ο Οδυσσέας Πατσαλίδης. «Στόχος μου είναι ο αγώνας για επιστροφή στην αγαπημένη μας πόλη, την Κερύνεια, αλλά και επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους σε συνθήκες ασφάλειας και ελευθερίας μέσα στο πλαίσιο μιας συμφωνημένης, δίκαιης λύσης του Κυπριακού», ανέφερε στη δήλωσή του.

Πρόσθεσε πως, εάν εκλεγεί, ελεύθερος από κομματικές αποφάσεις, θα προχωρήσει με όσους συνεργαστούν μαζί του σε δυναμικό αγώνα, με επαφές και κρούσεις προς διάφορες πλευρές. Τόνισε πως δήμαρχος πρέπει να εκλεγεί άτομο με πνεύμα αγωνιστικό για να δράσει και που εμπλέκεται στα καθημερινά προβλήματα της Κερύνειας και όχι κάποιος αλεξιπτωτιστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα