Προς αποφυγή το Grexit, τι ζήτησε ο Ινφαντίνο

Όλο και πιο κοντά σε συμφωνία για την αποφυγή του ολέθριου grexit ήρθαν η UEFA και η Πολιτεία στην Ελλάδα, μετά από τη συνάντηση του Τζιάνι Ινφαντίνο με την ΕΠΟ και την κυβέρνηση. "Θετικό το αποτέλεσμα, αλλά δεν ήρθαμε ακόμα σε συμφωνία", τόνισε ο γγ της UEFA.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και άπαντες εκφράστηκαν θετικά

για το αποτέλεσμά της. Το νούμερο 2 της UEFA, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, και ο υφυπουργός αθλητισμού επιβεβαίωσαν ότι επήλθε προφορική συμφωνία σχεδόν σε όλα τα "ανοιχτά" θέματα, εκτός από αυτό που αφορά τη δυνατότητα του υπουργού αθλητισμού να αποκλείει τις ελληνικές ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε περίπτωση που συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Η συνάντηση διεξήχθη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το "παρών" έδωσε και ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Σαράκης, ο Πάτρικ Κομνηνός (UEFA), ο Τέρενς Κουίκ, ο Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ), ο Γιώργος Μαυρωτάς (ΠΟΤΑΜΙ), η Έφη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ), η Παναγιώτα Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ).
Ινφαντίνο: "Θετικό το αποτέλεσμα, αλλά..."

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εξερχόμενος από τη συνάντηση, έδωσε το στίγμα της, εξηγώντας πως έγινε ένα σημαντικό βήμα, αλλά δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία.

"Είχαμε μία συνάντηση με τους ανθρώπους του Υπουργείου Αθλητισμού. Νομίζω πως το κλίμα ήταν θετικό. Από την πλευρά μας, είπαμε πως το αυτοδιοίκητο είναι πολύ σημαντικό για την UEFA και δεν θα επιτρέψουμε να αλλάξει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η προτεραιότητα δεν είναι να διώξουμε την ΕΠΟ και κατ' επέκταση την Ελλάδα, αλλά να βρούμε μία λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Το θέμα για την Ελλάδα δεν είναι να καταργηθεί το αυτοδιοίκητο αλλά να παταχθούν τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς".

Σε ερώτηση αν υπήρχαν διαφωνίες: "Δεν υπάρχουν διαφωνίες. Είναι προτάσεις και συζητήσεις πάνω στους κανόνες της UEFA και στο νομοσχέδιο που κατατίθεται".

Για το θέμα της βίας στα γήπεδα: "Πρέπει να απαγορευτεί σε όσους κάνουν επεισόδια η είσοδος στο γήπεδο. Νομίζω πως μπορούμε να συνεργαστούμε με την ελληνική κυβέρνηση".

Keywords
Τυχαία Θέματα