Πρόεδρος ΕΑΚ: "Η εκπαίδευση είναι το κυριότερο"

Ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΑΚ και με δηλώσεις του στο Ράδιο Πρώτο ανέλυσε κάποιους από τους στόχους του στην προεδρία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση που θα πρέπει να έχουν οι νεαροί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το αθλητικό ρεπορτάζ.

Οι δηλώσεις του νέου προέδρου της ΕΑΚ Ηρόδοτου Μιλτιάδους στο Ράδιο Πρώτο:

"Όταν ανέλαβε ο Παναγιώτης την προεδρία της ΕΑΚ, εγώ ήμουν 15 χρονών.

Η υπηρεσία του Παναγιώτη Φελούκκα στην ΕΑΚ ήταν τεράστια, σε μία εποχή που η οργάνωση είχε και τις καλές και τις κακές της στιγμές λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοσιογραφία. Δούλεψε πάρα πολύ, παραδίδει την ΕΑΚ οικονομικά άνετη, με χορηγούς, με μία ετήσια γιορτή και με νεαρά παιδιά που γίνονται μέλη τα τελευταία χρόνια. Έχουμε όμως μπροστά μας και προκλήσεις. Είναι ιστορική μέρα, πέραν τ' ότι αναλαμβάνω πρόεδρος στα 32 μου χρόνια, είμαι 20 χρόνια στον χώρο, έχω καταθέσει τις προτάσεις μου. Οι υποψήφιοί μας δεν είναι μεγάλοι, είναι μία οργάνωση που περιλαμβάνει άτομα του αθλητικού ρεπορτάζ, είναι δημοσιογράφοι και όχι αθλητικογράφοι. Ασχολούμαστε με ευρύ φάσμα θεμάτων, ένας χώρος που ο κόσμος του αρέσει να παρακολουθεί. Ο βασικός μου στόχος είναι να προωθήσουμε την περαιτέρω εκπαίδευση των δημοσιογράφων. Ειδικά οι νεαροί πρέπει να πάρουν περισσότερα εφόδια, για ν' ανέβει και το επίπεδο. Έχω προτάσεις για σεμινάρια, συνεργασία μσε πανεπιστήμια. Η εκπαίδευση είναι το βασικό κομμάτι.

Το δεύτερο πιο σημαντικό, είναι το άνοιγμα προς τα νέα μέλη, για να μπορούμε να τους εκπαιδεύσουμε. Όσο πιο δυνατή είναι η ΕΑΚ, θα είναι και ο χώρος της δημοσιογραφίας. Θέλω να δούμε και το γυναικείο φύλο, να αυξήσουμε τις γυναίκες στην οργάνωσή μας. Να τις κάνουμε πιο ενεργές σε θέματα διοίκησης και οργανώσεις. Το θεωρώ παραφροσύνη να είμαστε συμβούλιο μόνο με άντρες στην εποχή που ζούμε. Θέλω να κάνω την ΕΑΚ μαζί με το ΔΣ και τους συναδέλφους να είναι πιο προσιτή προς τους νεαρούς, να δημιουργήσω ωφελήματα. Να είμαστε πιο ελκυστικοί. Όλα αυτά βέβαια είναι ιδέες. Περιμένουμε απόψε ποιοι θα είναι τα 7 άτομα του Συμβουλίου. Με τη συνεργασία της προηγούμενης διοίκησης, της τεράστιας εμπειρίας. Η απουσία του Σιαμπουλλή είναι απώλεια, έκανε τρομερή δουλειά, είναι όμως απόλυτα σεβαστή η απόφασή του".

Keywords
Τυχαία Θέματα