ΔΕΟΚ:Η κατάργηση αποκοπών σε δημόσιο παράδειγμα για ιδιωτικό

Η συμφωνία για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα να αποτελέσει παράδειγμα και για τον ιδιωτικό τομέα, λέει η ΔΕΟΚ.

Η ΔΕΟΚ χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και σημειώνει πως η κατάργηση των αποκοπών αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους αποκατάστασης των μισθών, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, που καταγράφεται σαφής βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας.

Η ΔΕΟΚ

αναφέρει, παράλληλα, πως οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα, με κατάργηση δικαιωμάτων, μονομερείς εργοδοτικές αυθαιρεσίες και προκλητικές απολύσεις εγκύων γυναικών και ευάλωτων εργαζόμενων. "Την τελευταία πενταετία, το εργατικό κόστος στην Κύπρο σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωζώνη. Η κατανομή του εθνικού εισοδήματος έχει επιδεινωθεί δραματικά σε βάρος της εργατικής τάξης. Οι εργοδοτικές οργανώσεις του τόπου πρέπει επιτέλους να πάρουν το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται από την εθνική πίτα της οικονομίας το μερίδιο που τους αναλογεί", σημειώνει.

Προσθέτει πως "χωρίς δίκαιους μισθούς, χωρίς ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και με κατάργηση των ατομικών συμβολαίων, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας" και πως η συμφωνία στον ευρύτερο δημόσιο τομέα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα και όχι αφορμή για κινδυνολογίες για δήθεν υπονόμευση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών και της ανάπτυξης της οικονομίας.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα