Προανήγγειλαν τριμερή Κύπρου-Σερβίας-Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς έκανε δεκτό στο Προεδρικό σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος στο πλαίσιο της 2ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου – Σερβίας,.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διάσκεψης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε σε ενδεχόμενο δημιουργίας τριμερούς συνεργασίας με Ελλάδα κα Σερβία.

Από την πλευρά του ο Σέρβος Πρόεδρος, Αλεξάντερ Βούτσιτς, επιβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί

τριμερής διάσκεψης Κύπρου-Ελλάδας-Σερβίας αφού πρώτα προηγηθεί η Τρίτη διακυβερνητική διάσκεψη Κύπρου-Σερβίας

Ο Βούτσιτς, είπε πως ο ίδιος και η χώρα του δεν ξεχνά το γεγονός ότι η Κύπρος και τα «αδέρφια τους» πάλεψε για τη Σερβία,

Υπογράμμισε τη βοήθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και τόνισε ότι η Σερβία βιώνει μια δύσκολη στιγμή με την επιβολή δασμών από το Κοσσυφοπέδιο.

«Ήθελα να μάθει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις μονομερείς ενέργειες της Πρίστινα», είπε προσθέτοντας ότι η Κύπρος πάντα θα έχει την υποστήριξη της Σερβίας

Παρόντες στην επίσημη υποδοχή στο Προεδρικό ήταν μεταξύ άλλων και οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Επίτροπος Προεδρίας αρμόδιος για θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Μετά το πέρας των συνομιλιών αντιπροσωπείες από τις δυο πλευρές προχώρησαν σε υπογραφή σειράς σειρά μνημονίων συναντίληψης σε διάφορους τομείς.

Οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προς τιμή του Σέρβου ομολόγου του.

Keywords
Τυχαία Θέματα