Ούρλιαζε ο αδελφός Τζιωνή-Αναγνώρισε το 30εκ μαχαίρι ο 15χρονος

Εν μέσω ενός ιδιαίτερα φορτισμένου κλίματος συνεχίστηκε η εκδίκαση του διπλού φονικού ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Η σημερινή διαδικασία (Παρασκευή 30/11) συνεχίστηκε με την διεξαγωγή δίκης εντός δίκης μετά από σχετική ένσταση που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Λοίζου Τζιωνή επί συγκεκριμένων τεκμηρίων που κατατέθηκαν στην κυρίως δίκη. Πρώτος μάρτυρας που καταθέτει σε αυτή την διαδικασία είναι ο λοχίας Σάββας Σιαμμούτης, ανακριτής του οικονομικού εγκλήματος ο οποίος τελούσε σε απόσπαση για διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ο λοχίας Σιαμμούτης συνέχισε με την περιγραφή των

γεγονότων της 27ης Απριλίου. Κατά την διάρκεια αυτής της μέρας είχε πραγματοποιηθεί αναγνωριστική παράταξη στην οποία ο 15χρονος γιος του ζεύγους Χατζηγεωργίου και Σεργίου αναγνώρισε τον Λοίζο Τζιωνή ως τον άνθρωπο που μπήκε μέσα στο σπίτι το βράδυ της 19ης Απριλίου. Ο ανήλικος αναγνώρισε τον Τζιωνή ως τον άνθρωπο που μπήκε στο δωμάτιο και του είπε «μην φοβάσαι δεν θα σου κάνω κακό, έχω και εγώ έναν γιο».

Το SigmaLive κατέγραψε λεπτό προς λεπτό και την σημερινή διαδικασία.

Το ξέσπασμα του Λευτέρη Σολωμού

Ο Λευτέρης Σολωμού ξέσπασε κατά την διάρκεια της διαδικασίας, φωνάζοντας προς το μέρος του Τζιωνή. Αφορμή, ήταν η αναφορά του λοχία Σιαμμούτη για την μέρα που πήγαν στο πατρικό του Τζιωνή και εντόπισαν ρούχα και φονικό μαχαίρι. Όπως ειπώθηκε εντός του Δικαστηρίου τα ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν το βράδυ του εγκλήματος βρίσκονταν μέσα σε φουρνί στην αυλή του σπιτιού. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής, με το άνοιγμα του φούρνου ένιωσε έντονη οσμή χλωρίνης, πράγμα που τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι έγινε προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων. Τότε, ο λοχίας πήγε προς το μέρος του Τζιωνή που βρισκόταν εντός του περιπολικού, αφού προηγουμένως τον είχε δει συνοφρυομένο. Τον ρώτησε τότε αν έγινε προσπάθεια για καταστροφή τεκμηρίων και ο Τζιωνής αποκρίθηκε «έννεν εγώ, εν ο αρφός μου». Σε αυτό το σημείο ξέσπασε ο ετεροθαλής αδελφός Τζιωνή φωνάζοντάς του «τι σου έκαμα ρε, τι σου έκαμα.

Ο μονόλογος του αδελφού Τζιωνή: "Τι σου έκαμα ρε...πόσα ψέματα;"

Επειδή εν ήθελα να σε βοηθήσω σε εκείνη την κλοπή που ήθελες να κάμεις;». Ο Σολωμού δεν ηρεμούσε ούτε με την παρέμβαση της ισχυρής αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στην αίθουσα, ούτε και με την παρέμβαση του τέταρτου κατηγορούμενου, του Μάριου Χατζηξενοφώντος, που του έλεγε «αρφούι ηρέμισε». Καθ’ όλη την διάρκεια της έντασης ο Τζιωνής παρέμεινε ατάραχος στην θέση του. Το Δικαστήριο διέταξε την διεξαγωγή έκτακτου 10λεπτου διαλείμματος. Με την επανεκκίνηση της διαδικασίας το Δικαστήριο επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη υπόθεση και καλό θα ήταν να υπάρχει γενικότερη ηρεμία. Από πλευράς του ο Σολωμού, απολογήθηκε προς το Δικαστήριο.
Οι ανατριχιαστικές περιγραφές του ανακριτή

Ο λοχίας Σιαμμούτης όπως επανέλαβε στο Δικαστήριο, ήταν ο άνθρωπος που ήταν πιο κοντά από όλους στον Τζιωνή. Η σχέση αυτή όπως είπε είχε σχολιαστεί μάλιστα, αφού είχε χαρακτηριστικά όπως λεγόταν «υπερπροστατευτισμού», πράγματα που δεν ίσχυαν σύμφωνα με τον ανακριτή. Εξιστορώντας στιγμές που έζησαν αυτές τις 15 μέρες που ήταν μαζί, ο λοχίας Σιαμμούτης περιέγραψε έναν άνθρωπο ευγενικό και συγυρισμένο όπως χαρακτήρισε τον Τζιωνή ο οποίος δεν έδειξε σε καμιά περίπτωση σημάδια στέρησης.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Τζιωνή είχε θέσει το θέμα ότι ο Τζιωνής έδωσε την συγκατάθεσή του για πράγματα, τελώντας σε καθεστώς στέρησης. Η αναφορά αυτή μάλιστα από τον λοχία, έγινε πάνω από τρεις φορές, επισημαίνοντας το γεγονός ότι είναι χρόνια ανακριτής και θα καταλάβαινε ένα άτομο που τελούσε υπό το καθεστώς στέρησης.

Εντύπωση στο Δικαστήριο προκάλεσε η λεπτομερής αναφορά του ανακριτή στον εντοπισμό του φονικού μαχαιριού. «Ήταν κοντά στα 30 εκατοστά. Ανατρίχιασα όταν το είδα. Η συσκευασία που είχε φέρει ο αστυνομικός της ΥΠΕΓΕ για να το βάλει μέσα δεν το χωρούσε», είπε χαρακτηριστικά ο ανακριτής. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι ο άλλος ανακριτής ο οποίος ακολούθησε την υπόθεση από την αρχή είχε πει μόλις είδε το μαχαίρι ότι αυτό ταυτιζόταν με την περιγραφή που είχε δώσει σε κατάθεσή του ο 15χρονος γιος του ζεύγους. Το μαχαίρι αυτό όπως ανέφερε ο ανακριτής έφερε στο τέλος του μια τρύπα. Η τρύπα αυτή χρησιμεύει ουσιαστικά στο να βοηθήσει στο να διαπεράσει αέρας το κτύπημα και να προκαλέσει τον θάνατο.

Σε άλλο σημείο των αναφορών του, ο ανακριτής ανέφερε ότι ο Τζιωνής του είπε να προσέχει τον αδελφό του, τον Λευτέρη όπως τον πρόσεχε αυτόν και να του συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο, γιατί όπως του είπε ο Λευτέρης «ήταν καλό μωρό και ταλαιπωρημένο μωρό».

Ο λοχίας Σιαμμούτης ζήτησε συγνώμη από το Δικαστήριο για το έντονο ύφος που είχε κατά την περιγραφή των γεγονότων ενώ τόνισε ότι ακόμη και «τώρα, αντιλαμβάνεται ότι ο Λοίζος τον βλέπει στα μάτια και ξέρει ότι λέει αλήθεια». Αυτή η αναφορά προκάλεσε την παρέμβαση του συνηγόρου υπεράσπισης του Τζιωνή ο οποίος είπε ότι γίνεται «προσωπική επίθεση στο πρόσωπό του από τον μάρτυρα», αναφορά την οποία απέρριψε ο λοχίας Σιαμμούτης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 10.30 την ερχόμενη Δευτέρα με την αντεξέταση του Σάββα Σιαμμούτη από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοίζου Τζιωνή, Άντρο Αναστασίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα