5μελής οικογένεια έμεινε άστεγη μετά το κτύπημα της «Πηνελόπης»

Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκαν η Επαρχιακή Διοίκηση και το Γραφείο Ευημερίας για την μετακίνηση πενταμελούς οικογένειας αθίγγανων που η στέγη της κατοικίας τους στο χωριό Σταυροκόνου καταστράφηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν χτες την Πάφο.

Ερωτηθείς σχετικά επί του θέματος η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως η οικογένεια μετακινήθηκε άμεσα από χτες σε ξενοδοχειακό κατάλυμα ενώ τα έξοδα αναμένεται να καλυφθούν από το Γραφείο Ευημερίας Πάφου.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ήδη ο κλάδος Τουρκοκυπριακών

προχώρησε άμεσα στην αντικατάσταση της στέγης της κατοικίας που χτες είχε υφαρπαγή από τους δυνατούς ανέμους και την έντονη βροχόπτωση, με στόχο την επανεγκατάσταση της οικογένειας .

Επιπρόσθετα συνέχισε η άλλη ζημιά που προκλήθηκε εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν σε ένα ακατοίκητο υποστατικό επίσης στην κοινότητα Σταυροκόνου.

Να σημειωθεί ότι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σήμερα σε κάποιες περιοχές της Κύπρου, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν απόψε, δήλωσε ο Λειτουργός Μετεωρολογίας Παναγιώτης Μούσκος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
5μελής, Πηνελόπης,5melis, pinelopis