Π.Προδρόμου: "Απόλυτα δημοκρατικές οι διαδικασίες στον ΔΗΣΥ"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, κλήθηκε να απαντήσει στις επικρίσεις σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, στη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων.

Μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα»,ο κος Προδρόμου τόνισε, ότι το μόνο κόμμα που απευθύνεται σε τόσο ευρεία μάζα μελών για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του, είναι ο ΔΗΣΥ. Οι περισσότεροι που επικρίνουν, είπε, δεν γνωρίζουν επακριβώς καν τις καταστατικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με το καταστατικό, συνέχισε, μετά τις

εσωκομματικές διαδικασίες, παραπέμπονται στο Πολιτικό Γραφείο, όλοι οι εκλεγέντες σε κάθε επαρχία και επιπρόσθετα ο πρώτος επιλαχών σε κάθε επαρχία. Το Πολιτικό Γραφείο είναι αρμόδιο να αξιολογήσει και να επικυρώσει το τελικό ψηφοδέλτιο για κάθε επαρχία.

Ο κος Προδρόμου απέρριψε έντονα τα όσα λέγονται για δήθεν οργιώδες παρασκήνιο. Το μόνο που έγινε χθες ήταν δημοκρατική διαβούλευση και είναι προς τιμήν των υποψηφίων, οι οποί ζύγισαν τα δεδομένα και αποφάσισαν να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο.

Σε ερώτημα που αφορούσε αντιδράσεις και τοποθετήσεις στελεχών αλλά και υποψήφιων βουλευτών, που σχολιάζουν τη χθεσινή διαδικασία, ο κος Προδρόμου απάντησε, λέγοντας ότι όσοι είχαν αντίθετη άποψη θα μπορούσαν να το δηλώσουν στη χθεσινή συνεδρία, αλλά κανένας δεν το έπραξε.

Απέδωσε δε τις γενικότερες αντιδράσεις σε άγνοια του καταστατικού του κόμματος. Οι εσωκομματικές διαδικασίες, όπως είπε, είναι μεν καθοριστικές αλλά όχι δεσμευτικές.

Η μοναδική περίπτωση υποψηφίου ο οποίος πέρασε από εκλογική διαδικασία και παραιτήθηκε είναι ο Χρίστος Πάλλης, ο οποίος αποσύρθηκε μόνος του.

Σύμφωνα πάντα με τον Πρόδρομο Προδρόμου, η κα Ονουφρίου, θεώρησε πιο σημαντική για την Κύπρο, την παραμονή της στην Εταιρεία Υδρογονανθράκων και προτίμησε να διαφυλάξει την παραμονή της εκεί.

Όπως τόνισε τέλος ο κος Προδρόμου «δεν κάνουμε καλλιστεία, έχουμε ένα στοίχημα να κερδίσουμε για την Κύπρο και αυτό δεν είναι άλλο από το να φέρουμε την ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε την ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα