Προσωπικές αντιπαραθέσεις παρώπλισαν το αεροπλάνο

Άλλο ένα σκάνδαλο από τα πολλά που διερευνά η ελεγκτική υπηρεσία, φαίνεται ότι θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Μόνο που το συγκεκριμένο, φαίνεται να έχει ιδιάζουσες διαφορές από τα άλλα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται σ' αυτό να αναδεικνύονται και προσωπικές διαφορές.

Συγκεκριμένα, πίσω από την πώληση για 150 χιλιάδες Ευρώ του αεροπλάνου «Ερμής» της Αστυνομίας, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως επιχειρησιακά ακατάλληλο αλλά η εταιρεία

που το αγόρασε το μεταπώλησε για ένα εκατομμύριο Ευρώ, φαίνεται να βρίσκονται προσωπικές αντιπαραθέσεις μεταξύ μελών του πληρώματος και των τεχνικών υπηρεσιών που ήταν υπεύθυνες για την συντήρησή του.

Εκποίηση του αεροπλάνου

Με τα υπόλοιπα να είναι γνωστά δηλαδή την προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού και την κατακύρωση του διαγωνισμού στον μοναδικό προσφοροδότη για 150 χιλιάδες ευρώ.

Το «Ερμής» λοιπον είχε καθηλωθεί μόλις διαπιστώθηκε σοβαρή οξείδωση στην πτέρυγά του και σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση των ειδικών της Αστυνομίας, το κόστος επιδιόρθωσής του θα ανερχόταν περίπου στο μισό εκατομύριο Ευρώ.

Προσωπικές διαφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα λοιπόν, στο συγκεκριμένο αεροπλάνο υπήρχαν πεντε λόκ μπουκ όπως ονομάζονται, ενα της αριστερής μηχανής, ένα της δεξιάς ένα στο κήτος του σκάφους ένα στη δεξιά και ένα στην αριστερή προπέλα όλα με σειριακό αριθμό.

Ο εκάστοτε μηχανικός που προβαίνει σε εργασία υπογράφει και σφραγίζει στο συγκεκριμένο λόκ μπουκ με ημερομηνία, για την εργασία που έκανε δηλαδή το εξάρτημα που έβγαλε και αυτό με το οποίο το αντικατέστησε πάντα με σήριαλ νάμπερ. Δηλαδή αυτό που αιωρείται ότι δεν μπορεί να βρεθεί ποιος έκανε το αερολάνο γκράουντετ δηλαδή το παρόπλισε στο έδαφος δεν είναι δυνατό να ισχύει.

Πληροφορίες του Σίγμα κάποιος εκ των πιλότων και κάποιος από το τεχνικό τμήμα που είχε την εξουσιοδότηση να υπογράφει για την συντήρηση και οποιαδήποτε τεχνική εργασία στο αεροπλανάκι, βρίσκονταν σε αντιπαράθεση.

Τα ερωτήματα λοιπόν που προκύπτουν είναι δύο: Είναι δυνατόν ένα επιχειρησιακά ακατάλληλο αεροπλάνο να πωληθεί προς 150 χιλιάδες ευρώ και αυτός που το αγόρασε να το μεταπώλησε ένα εκατομμύριο;Είτε είναι πολύ έξυπνος αυτός που το αγόρασε και έβγαλε τεράστιο κέρδος είτε όπως φαίνεται ξεκάθαρα κάποιος ή κάποιοι παραπληροφόρησαν το Υπουργικό συμβούλιο.

Το δεύτερο και πιο καίριο ερώτημα είναι γιατί σύμφωνα με πληροφορίες από πολύ έγκυρη πηγή, αφέθηκε μια προσωπική αντιπαράθεση να κρατά καθηλωμένο και ασυντήρητο το αεροπλανάκι;

Keywords
Αναζητήσεις
αεροπλανο αστυνομιας ερμης φωτογραφιες
Τυχαία Θέματα