Διαφωνίες για τη ρύθμιση απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες

Διαφοροποιεί την πρόταση νόμου ο ΔΗΣΥ για τη ρύθμιση των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, με τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, να δηλώνει στην επιτροπή Εργασίας της Βουλής, ότι ο νόμος θα έχει ισχύ, μόνο σε όσες συντεχνίες δεν υιοθετούν τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων, που ρυθμίστηκε το 2004.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου τις έντονες αντιδράσεις των συντεχνιών, προκάλεσε στη συνεδρία η πρόθεση της ποινικοποίησης των απεργιών, με

την υπουργό Εργασίας να δηλώνει ότι για να έχει νόημα ένας νόμος, πρέπει να υπάρχει και ποινή, όταν αυτός δεν εφαρμόζεται.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου και Γιώργος Παμπορίδης, χαρακτήρισαν θετική την πρόταση νόμου υποδεικνύοντας ότι όταν δεν τηρούνται οι συμφωνίες, θα πρέπει να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση. Οι εργοδοτικές οργανώσεις, ζήτησαν ενίσχυση της πρότασης νόμου, ώστε να γίνεται πιο αυστηρή και να προστατεύει όχι μόνο τους εργοδότες αλλά και τους πολίτες.

Η διαφοροποιημένη πρόταση νόμου, που δεν θα περιλαμβάνει τις ποινές, θα τεθεί προς ψήφιση, ενωπιον της τελευταίας Ολομέλειας της Βουλής στις 14 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα