ΠΕΟ:Σοβαρές αδυναμίες στην αντιμετώπιση εργατικών ατυχημάτων

Για σοβαρή αδυναμία στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα εργατικά ατυχήματα, κάνει λόγο η ΠΕΟ με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό οικοδόμου χθες στις 4 το απόγευμα και το γεγονός ότι το ατύχημα δηλώθηκε στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εργασίας την επομένη μέρα.

Το Δ.Σ. της Συντεχνίας Οικοδόμων, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου της ΠΕΟ δηλώνει ότι δεν αποδέχεται πως τα εργατικά ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη, προσθέτοντας πως τα πλείστα από αυτά οφείλονται σε παραλείψεις των εργοδοτών, "οι οποίοι δεν λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα" για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων τους.

“Πιστεύουμε ότι όταν οι εργοδότες αποκτήσουν συνείδηση και πάψουν να θέτουν τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο, τότε τα εργατικά ατυχήματα θα μειωθούν στο ελάχιστο. Να γίνει κατανοητό ότι επιβάλλεται ακόμα συχνότερος και αυστηρότερος έλεγχος από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, με την επιβολή αυστηρών ποινών στους εργοδότες που παρανομούν”, δηλώνει.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να διακόπτουν κάθε εργασία, όταν δεν εξασφαλίζονται απόλυτα οι συνθήκες ασφάλειας και υγείας στον χώρο εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα