Αλέξης Τσιελεπής: Ο καλύτερος που έχουμε στην Κύπρο στο ΦΠΑ

Λεμεσός – Ο γνωστός φορολογικός σύμβουλος, κ. Αλέξης Τσιελεπής, ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε Λεμεσό και Λευκωσία το πρώτο από μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων στον Φόρο Προστιθεμένης Αξίας, με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν στο τέλος των μαθημάτων ότι είναι ο καλύτερος που έχει να προσφέρει η Κύπρος στο ΦΠΑ.

Με τίτλο ‘Πλοήγηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ΦΠΑ’, το ολοήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 18 και 21 Οκτωβρίου

2016 αντίστοιχα και προσέλκυσε περισσοτέρους από 200 λογιστές και άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με την έμμεση φορολογία, καθώς και λειτουργούς ΦΠΑ από το Τμήμα Φορολογίας. Το σεμινάριο παρουσίασε ένα λεπτομερή χάρτη της Ευρωπαϊκής Οδηγίας ΦΠΑ, χαρτογραφημένο με τέτοιο τρόπο που να βοηθήσει τόσο αρχάριους όσο και έμπειρους επαγγελματίες να κατανοήσουν τις βασικές αρχές και λειτουργίες τους συστήματος ΦΠΑ στην Κύπρο και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αναφορά σε αποφάσεις κλειδιά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Στο τέλος του σεμιναρίου στη Λεμεσό, ο κ. Μανώλης Χατζημανώλης, Διευθυντής του Q.B.S. Qualified Business Services σχολίασε ότι η εκδήλωση «ήταν πολύ πιο επαγγελματική από οποιοδήποτε άλλο σεμινάριο έχω παρακολουθήσει», προσθέτοντας ότι «το επίπεδο γνώσεων του Αλέξη στο ΦΠΑ είναι εντυπωσιακό. Είναι ο καλύτερος που έχουμε στην Κύπρο».

Η κ. Μαρίνα Πιττάλη, Διευθύνων Συνέταιρος της Opus Group Holdings, τόνισε ότι «ο Αλέξης κατάφερε να κρατήσει την προσοχή μας καθ' όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Είναι επαγγελματίας, εξαιρετικά καταρτισμένος και παθιασμένος με το ΦΠΑ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία».

Ο κ. Αντώνης Λάππας της L. Lappas Accounting Services είπε ότι «σπάνια βλέπουμε σεμινάρια αυτού του επιπέδου στην Κύπρο. Η παρουσίαση ήταν πολύ σαφής και εύστοχη», με τον κ. Σπύρο Δρουσιώτη, Διευθύνων Σύμβουλο της S. Droussiotis Real Estates, να προσθέτει ότι ο κ. Τσιελεπής συνδυάζει ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο γνώσεων με μια ηθική προσέγγιση στο επάγγελμά του.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιελεπής ευχαρίστησε τους συνάδελφους επαγγελματίες που τον εμπιστεύτηκαν να μοιραστεί τις γνώσεις και το πάθος του για το ΦΠΑ μαζί τους.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και παθιασμένος με αυτό που κάνω», είπε ο κ. Τσιελεπής και πρόσθεσε: «Τώρα, δεν βλέπω την ώρα να εντρίψω στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος στο ΦΠΑ».

Σχετικά με το μέλλον του ΦΠΑ, ο κ. Τσιελεπής προέβλεψε «τεράστιες αλλαγές στον ορίζοντα», προσθέτοντας ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των αλλαγών είναι η εις βάθος γνώση και εξειδίκευση στο θέμα.

Το σεμινάριο κάλυψε τη λογική πίσω από Ευρωπαϊκή Οδηγία ΦΠΑ, η οποία και αποτελεί τη βάση του συστήματος ΦΠΑ σε οποιοδήποτε κράτος μέλος της ΕΕ, ανέλυσε τα πιο σημαντικά από τα 414 άρθρα της Οδηγίας και αναφέρθηκε σε σημαντικές αποφάσεις ΦΠΑ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Οι συμμετέχοντες αποκόμισαν από το σεμινάριο μια ολοκληρωμένη κατανόηση του πώς και γιατί λειτουργεί το ΦΠΑ. Τους δόθηκε επίσης ένα εδικά επιλεγμένο υλικό, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως σημείο αναφοράς στην καθημερινή τους εργασία.

Ο κ. Τσιελεπής, Διευθύνων Σύμβουλος της Chelco VAT Ltd, παραδίδει διαλέξεις για το ΦΠΑ σε ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις, επαγγελματίες συμβούλους, καθώς και κυβερνητικές υπηρεσίες. Παρέχει επίσης σε επιχειρήσεις και συνεργάτες συμβουλές σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό ΦΠΑ, έρευνες, ενστάσεις και δικαστικές διαδικασίες.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Chelco VAT International Academy, που θεσπίστηκε πρόσφατα από τον κ. Τσιελεπή για να προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις σε όλους όσοι επιθυμούν να διευρύνουν και να εμπλουτίσουν περαιτέρω τις γνώσεις τους στο συγκεκριμένο θέμα.

Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια ΦΠΑ, σε θέματα όπως Ιθύνουσες Εταιρίες και ΦΠΑ, Μόνιμη Εγκατάσταση για Σκοπούς ΦΠΑ, το ΦΠΑ σε Αλυσιδωτές Συναλλαγές, ΦΠΑ στη Forex, Ναυτιλιακή και Ξενοδοχειακή βιομηχανία, στον τομέα της Ακίνητης Περιουσίας, κ.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα