«Λησμόνησε τις προειδοποιήσεις της κατά του Brexit»- Guardian κατά Μέι

12:52 26/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Τους φόβους της για μαζική φυγή τραπεζών και επενδυτών από το City λόγω Brexit», εμπιστεύτηκε σε στελέχη της Goldman Sacks η Τερέζα Μέι, έναν μήνα πριν από το δημοψήφισμα κι ενώ δημόσια η τότε υπουργός Εσωτερικών «εκστράτευε» υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε , σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Το

δημοσίευμα, συνοδεύεται από ηχητικό ντοκουμέντο από την ομιλία της 26ης Μαΐου, όταν η Τερέζα Μέι «επί μία ώρα επιχειρηματολογούσε για τα οφέλη της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση «και έφθασε μέχρι να εκφράσει την ελπίδα ότι «οι ψηφοφόροι θα κοιτάξουν προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν».

Η σημερινή πρωθυπουργός της Βρετανίας, που καλείται να διαχειρισθεί τη διαδικασία διαζυγίου της χώρας της με την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση, τόνισε στα στελέχη της τράπεζας ότι «ήρθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειο να αναλάβει ηγετικό ρόλο, χαρακτηρίζοντας άκρως σημαντική την παραμονή εντός της Ένωσης των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Τερέζα Μέι εμπιστεύθηκε στα στελέχη της Goldman Sacks ότι «το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στην αστυνομία και τις υπηρεσίες Πληροφοριών εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Βρετανίας».

Οι αντιδράσεις κορυφώνονται και η Τερέζα Μέι κατηγορείται ότι «δεν είχε το πολιτικό θάρρος να προειδοποιήσει τους πολίτες για τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες του Brexit, όπως το έκανε κατ΄ιδίαν για μία χούφτα τραπεζιτών», όπως τόνισε ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τιμ Φάρον.

«Το πιο απογοητευτικό είναι ότι τώρα η πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, ετοιμάζεται αμέριμνα να προχωρήσει σε μία πράξη μνημειώδους αυτοχειρίας για την βρετανική οικονομία, βγάζοντας τη Βρετανία από την ενιαία αγορά», δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών Φιλ Ουίλσον.

ΠΗΓΗ;ΑΠΕ-ΜΠΕ,Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα