Πείτε όχι στις ανορθόδοξες δίαιτες

Μέσα στην πληθώρα πληροφοριών και διατροφικών επιλογών που κυκλοφορούν, ο καθένας νιώθει παγιδευμένος και αποπροσανατολισμένος από τον κύριο στόχο του που είναι η απώλεια σωματικού βάρους. Η σωστή και ενδεδειγμένη διαδικασία φαντάζει άγνωστη και το αποτέλεσμα μη-ρεαλιστικό.

Δεν υπάρχουν άκαμπτοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε μαζικά, αφού ο καθένας έχει διαφορετικό μεταβολισμό, διαφορετική σύσταση σώματος, διαφορετικό γονιαδιακό προφίλ. Επομένως συμβουλές του τύπου: «ΜΗΝ τρώτε αυτό!» ή «ΜΗΝ κάνετε εκείνο!» είναι ξεπερασμένες και ανούσιες.

Και φυσικά δεν ωφελεί καθόλου να κάνει

κανείς άσκηση για να χάσει κιλά, αν εξακολουθεί να τρώει τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.

Υπάρχει μαγική συταγή; Όχι! Υπάρχουν όμως μέθοδοι που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας να χάσει κιλά, αυξάνοντας τον μεταβολισμό και ενεργοποιώντας τη διαδικασίας της λιπόλυσης.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χάσουμε περισσότερο από ένα κιλό λίπους την εβδομάδα. Μπορούμε να χάσουμε 2-3 κιλά σε μία εβδομάδα αλλά αυτά θα είναι κυρίως υγρά.

Ο στόχος μας σε μία δίαιτα είναι το χάσιμο λίπους και όχι των υγρών μια και ορισμένα από αυτά θα αναπληρωθούν από τον οργανισμό μας.

Υπάρχουν δίαιτες οι οποίες υπόσχονται ότι θα έχουν σαν αποτέλεσμα την απώλεια 3 και 4 κιλών σε μία εβδομάδα. Αυτές μπορεί να είναι επικίνδυνες

Η εγκυρότητα του internet

«Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι για τα επίμονα κιλά σας μπορεί να φταίει το κοτόπουλο, το αυγό ή το μαρούλι και…η ρίγανη ; Μόνο με τόσα…€ κάντε το πιο αξιόπιστο ιατρικό τεστ δυσανεξίας και μάθετε ποιες τροφές μπλοκάρουν ή ευνοούν τον μεταβολισμό σας και δρουν ενάντια στην κυτταρίτιδα, το πάχος και την γήρανση του δέρματος »

Μα αφού το διάβασα στο διαδίκτυο….

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως σε μια εποχή που υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφοριών και επιστημονικής ενημέρωσης, να διαδίδονται καθημερινά εξωφρενικοί μύθοι γύρω από την διατροφή.

Πείτε ΟΧΙ στις Fad Diets

Πώς αναγνωρίζουμε μια ανορθόδοξη δίαιτα

Υπόσχεται άμεσα αποτελέσματαΠροωθεί τη μονοφαγίαΑποκλείει συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων Παρουσιάζει συγκεκριμένα τρόφιμα ως θαυματουργά ή λιποδιαλυτικάΈχει μια ιδιαίτερη ανισορροπία σε μακροθρεπτικά συστατικά Διαχωρίζει τα τρόφιμα σε καλά και κακά Προωθεί ή αποκλείει συγκεκριμένους συνδυασμούς τροφίμων Προωθεί συγκεκριμένα προϊόντα ή συμπληρώματα διατροφής για ενίσχυση της δίαιταςΠροωθεί την αποχή από την άσκηση για όσο διαρκεί η δίαιτα

Συνήθως αυτές οι δίαιτες αναφέρονται μόνο στα «θαυματουργά» αποτελέσματα που έχουν στην εξωτερική εμφάνιση, χωρίς καμία αναφορά σε ενδεχόμενες παρενέργειες.

Δεν υπάρχει ούτε μία επιστημονική έρευνα που να πιστοποιεί άμεση έμμεση σχέση των τροφικών « υπεραισθησιών»/ «δυσανεξιών» με την παχυσαρκία

Της Έλενας Τρουλλίδου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Νοσογόνο Παχυσαρκία (BSc (Hons.), MSc (Hons.)) Διευθύντρια και Υπεύθυνη Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος του Κέντρου mydietspot Health Clinic, Τηλ.: 22 256752, Email: [email protected], www.mydietspot.com

Keywords
Τυχαία Θέματα