Ολοκληρώθηκαν οι Τελετές Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick

Ολοκληρώθηκε η σειρά Τελετών Αποφοίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 του Πανεπιστημίου Frederick, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνεται, οι τελετές πραγματοποιήθηκαν στο Κηποθέατρο Λεμεσού στις 26 Ιουνίου και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 29 και 30 Ιουνίου.

Κατά τις τρεις τελετές αποφοίτησαν συνολικά 298 Προπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες,

1268 Μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες και 12 Διδάκτορες από τις πέντε σχολές του Πανεπιστημίου Frederick: Πολυτεχνική Σχολή, Σχολή Επιστημών Αγωγής και Κοινωνικών Επιστημών, Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών, και Σχολή Επιστημών Υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απευθυνόμενος στους απόφοιτους και τις απόφοιτες, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ανέφερε ότι «η κοινωνία, σε κάθε εποχή εναποθέτει τις ελπίδες της για αλλαγή στη νέα γενιά. Βλέποντας τον καθένα και την καθεμιά από εσάς στα μάτια, σάς λέω τούτο: Επιλέξετε την αντίσταση, τη ρήξη, την αμφισβήτηση σε κάθε υποτίμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Νατάσσα Φρειδερίκου, κάλεσε τους απόφοιτους και τις απόφοιτες να αντικαταστήσουν την κριτική στάση με την περιέργεια.

Το «παρών» του στην πρώτη Τελετή Αποφοίτησης έδωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είπε συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Frederick για τα εξαιρετικά επιτεύγματα του σε παγκόσμιες κατατάξεις Πανεπιστημίων και για τη συμμετοχή του σε κοινοπραξία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που το καθιστά μέρος της ευρωπαϊκής προσπάθειας διαμόρφωσης ενός καινοτόμου, ανταγωνιστικού σε διεθνές επίπεδο και ελκυστικού χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας. Επιπλέον, έκανε ειδική μνεία στον Μιχάλη Φρειδερίκου, «τον ιδρυτή αυτού του σπουδαίου εκπαιδευτικού οικοδομήματος αλλά και οραματιστή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο».

Την Τελετή Αποφοίτησης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Frederick, στις 29 Ιουνίου, χαιρέτησε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης.

Στο πλαίσιο της ίδιας Τελετής, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητήριου Κύπρου, Κωνσταντίνος Κωνσταντής, συνεχάρη τους απόφοιτους και τις απόφοιτες της Πολυτεχνικής Σχολής και τους/τις καλωσόρισε στον κόσμο της Μηχανικής και της Τεχνολογίας.

Την τελευταία Τελετή αποφοίτησης στις 30 Ιουνίου χαιρέτησε η Υπουργός Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση, και στις τρεις τελετές, ιδιαίτερη ήταν η στιγμή όταν οι οκτώ Πρυτάνεις των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων του EU-CONEXUS, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στο οποίο ανήκει το Πανεπιστήμιο Frederick, απέστελλαν στους απόφοιτους και τις απόφοιτες τα συγχαρητήριά τους μέσω οπτικογραφημένου μηνύματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα