Οι μετανάστες άλλαξαν ρότα προς Ιταλία

Οι λαθρομετανάστες από τις ακτές του Αιγαίου και της Μεσογείου έστρεψαν τη ρότα τους προς την Ιταλία, μετά τη σκληρή μεταχείριση της ελληνικής ακτοφυλακής, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα λόγω της μεγάλης διάρκειας του ταξιδιού τους μέχρι την Ιταλία (διαρκεί 5 ημέρες), οι μετανάστες άρχισαν να χρησιμοποιούν ιστιοφόρα και παλιά πλοία αντί για φουσκωτές βάρκες.

Οι μετανάστες μπαίνουν πρώτα στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Στη συνέχεια εισέρχονται στα διεθνή ύδατα και τέλος φτάνουν στην

Ιταλία. Παρά την είσοδό τους σε χωρικά ύδατα, οι ελληνικές δυνάμεις δεν επεμβαίνουν, αναφέρουν οι τουρκικές αρχές.

«Οι μετανάστες, που έχουν υποστεί μεγάλα βασανιστήρια από τις ελληνικές δυνάμεις, αναγκάζονται να επιλέξουν αυτή τη διαδρομή, η οποία γίνεται επικίνδυνη όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, που χαρακτηρίζουν την τουρκική ακτοφυλακή «σωσίβιο» των μεταναστών.

Το τελευταίο 15ήμερο έχουν αυξηθεί οι μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία, σύμφωνα με τα τουρκικά στοιχεία, και για το λόγο αυτό η τουρκική ακτοφυλακή αύξησε τους ελέγχους της για να αποτρέψει νέες τραγωδίες.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να συλλαμβάνονται μαζικά μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ιταλία, αναφέρεται.

ουμε να πραγματοποιούμε τηλεδιασκέψεις μαζί τους, ίσως αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα