ΥΠΕΣ Τουρκίας: Στείλαμε χιλιάδες μαχητές του ISIS πίσω στην Ευρώπη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία παραδέχτηκε ανοιχτά χθες Τετάρτη ότι έστειλε «χιλιάδες» τρομοκράτες του ISIS πίσω στη Δύση. «Έχουμε στείλει χιλιάδες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh [ISIS] στη Δύση επειδή (οι Δυτικοί) τους μετέφεραν σε ζώνες συγκρούσεων», δήλωσε ο συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Είναι εταίροι στη διακίνηση ναρκωτικών, στο λαθρεμπόριο

μεταναστών και πετρελαίου», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγορόντας τη Δύση ότι δημιούργησε  και να συνεχίσει να χρηματοδοτει το ISIS και τους Κούρδους.

«Το PKK [Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν] και το Daesh δεν είναι εχθροί μεταξύ τους», είπε ο Σοϊλού. « Και τα δύο είναι μικρά παιδιά της Δύσης».

Ο Σοϊλού υπέδειξε επίσης ότι η Τουρκία «έχει να κάνει με το κακό μυαλό», υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη βοηθά τη Δύση. «Λαμβάνουν υποστήριξη από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

«Το κάνουν αυτό μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών [...]. Μοιράζονται τα χρήματα, τα χρησιμοποιούν για να συνεχίσουν τις τρομοκρατικές τους ενέργειες και να διατηρήσουν τον παράνομο τρόπο ζωής».

#Turkey's Interior Minister Suleyman Soylu publicly said his gov't sent thousands of #ISIS terrorists to the West.

He also claimed it was the West that created al-Qaeda, ISIS and PKK, accused Western intelligence agencies of running drug, oil and migrant smuggling. pic.twitter.com/IrfRVDFit3

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) February 17, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα