"Νοικοκύρεμα στην υγεία - "Υπήρχε πολύ λίπος"

Νοικοκύρεμα υπήρξε στην υγεία, διαμηνύει ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από τα κόμματα.

Σε μειώσεις μισθών και εξοικονομήσεις αλόγιστων δαπανών, αποδίδει ο υπουργός Υγείας τη μείωση του προϋπολογισμού.

Ψέγοντας την προσπάθεια να παρασυρθεί ο τομέας της Υγείας στην προεκλογική δίνη, ο Γιώργος Παμπορίδης, εξηγεί ότι πρόκειται για καλύτερη και ορθολογιστικότερη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, η οποία τονίζει δεν έγινε εις βάρος

των παρεχόμενων υπηρεσιών.

"Μιλούμε για εξορθολογισμό, μιλούμε για τάξη", ξεκαθαρίζει ο Γιώργος Παμπορίδης, προσθέτοντας ότι το νοικοκύρεμα ήταν αναγκαίο "διότι διεφάνη ότι υπάρχει πολύ λίπος, το οποίο βαρείνει τον δημόσιο τομέα της Υγείας". Προχωρώντας ένα ακόμα βήμα, ο υπουργός διεκρίνησε ότι η περικοπή λίπους "αφορά χρήματα, τα οποία το Κράτος σκορπά αδίκως εξαιτίας κακών διαδικασιών, κακού προγραμματισμού, κακής διαχείρισης, εξαιτίας βραχύβιων λύσεων και μη ωφέλιμων σχεδιασμών που ακολουθούνταν".

Ο κ. Παμπορίδης, υπέδειξε ότι η μείωση του προϋπολογισμού της Υγείας άρχισε επί διακυβέρνησης Χριστόφια και επισήμανε ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης ο προϋπολογισμός το 2012 είχε ανέλθει το στα €608,5 εκ. και το 2013 στα €598,4 εκ.

Ο φετινός προϋπολογισμός για την Υγεία ανέρχεται στα €542,9 εκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα