Νέα μέτρα στα κατεχόμενα για περιορισμό των μεταναστών

Για ενισχυμένα μέτρα ελέγχου της ροής μεταναστών στα κατεχόμενα έκανε λόγο η «υπουργός» Εσωτερικών των κατεχομένων Aϊσεργκούλ Μπαϊμπάρς. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, αρνήθηκαν την είσοδο στα κατεχόμενα σε 2.561 ανθρώπους επειδή θεωρούνταν ανεπιθύμητοι αλλοδαπο, αναφέρει δημοσίευμα της T/κ Yeni Duzen.

Η ‘’υπουργός΄΄ είπε ότι πρέπει σαφώς να υπάρχει μια πολιτική για το δημογραφικό ζήτημα και πρόσθεσε ότι το «υπουργείο» είχε υποβάλει σχέδιο νόμου στο «Συμβούλιο Υπουργών» σχετικά με την ιθαγένεια του ψευδοκράτους και ένα άλλο νομοσχέδιο για τη μόνιμη διαμονή.

Η

Μπαϊμπαρς είπε ότι τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις. «Η μεταβαλλόμενη δημογραφική δομή, το εργατικό δυναμικό που έρχεται στη χώρα, η αύξηση του πληθυσμού και η αλλαγή της κοινωνικοοικονομικής δομής απαιτούν ορισμένα μέτρα που δεν χρειάστηκαν στο παρελθόν», είπε.

Αναφερόμενη στα συστήματα «δημόσιας ασφάλειας» και κάμερες που θα εγκατασταθούν στις μεγαλύτερες πόλεις, σημείωσε ότι αυτά τα συστήματα θα λειτουργήσουν στην κατεχόμενη πόλη της Λευκωσίας και στην σκλαβωμένη Κερύνεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα