Τα εκπαιδευτήρια Π. Χρυσοχούς επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας

Επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια της περιοχής Πόλης Χρυσοχούς πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης. Συνοδευόμενος από στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και τοπικούς παράγοντες, ο Κώστας Χαμπιαούρης επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, Λύκειο και τη Τεχνική Σχολή Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο κ. Χαμπιαούρης χαιρέτησε την επίλυση θεμάτων που άπτονται, όπως είπε, της ασφάλειας και της υγείας.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ναρκωτικών είπε ότι πλέον επιβάλλονται πρακτικές λύσεις και μέτρα,

προσθέτοντας πως μέσα από το σχέδιο της εθνικής στρατηγικής, σύντομα θα ληφθούν και πρακτικά μέτρα στο ζήτημα αυτό.

Επιπρόσθετα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευαίσθητη πτυχή του εκπαιδευτικού συστήματος το πρόβλημα των ναρκωτικών, σημειώνοντας ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα και η θέληση τόσο από το Υπουργείο όσο και από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, ο κ Χαμπιαούρης σημείωσε πως όπου είναι εφικτό δίνονται άμεσες λύσεις, ενώ για κάποια άλλα θέματα υπάρχει προγραμματισμός για το άμεσο μέλλον.

Σε σχέση με τον καταρτισμό του νέου πρωτοκόλλου βάσει του οποίου θα αντιμετωπίζονται οι οποιοιδήποτε τραυματισμοί σε εκπαιδευτήρια, είπε ότι είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα με τους οργανωμένους γονείς και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Πρόσθεσε ότι όπως ήταν ακριβώς η υπόσχεση, έχει καταρτισθεί το νέο πρωτόκολλο αντιμετώπισης κρίσεων, προβλημάτων και τραυματισμών στις σχολικές μονάδες με βάση το οποίο γίνεται πιο λεπτομερής προγραμματισμός για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας, ενώ την ικανοποίησή της εξέφρασε και η πρόεδρος της σχολικής εφορείας Πόλεως, Ευλογία Νεοφύτου.

Τόσο ο κ. Παπαχριστοφή όσο και η κ. Νεοφύτου αξίωσαν την κατασκευή από το Κράτος νέων σχολικών μονάδων αφού θεωρούν ότι η περιοχή τους μεγαλώνει και αναπτύσσεται και ότι στο άμεσο μέλλον θα προκύψουν πιεστικές ανάγκες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα