Να ληφθούν υπ’ όψιν οι εκθέσεις για Παλαιστίνη, ζητά η πρεσβεία της χώρας

Να ληφθούν υπ’ όψιν οι εκθέσεις που έχουν εκδοθεί για την κατάσταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ζητά η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο, η οποία αναφέρει σε δελτίο Τύπου ότι χαιρετίζει τις δηλώσεις της Υπουργού Συνεργασίας και Ανάπτυξης του Βελγίου, Caroline Jenes, σχετικά με ενέργειες του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Πρόσφατα, εκδόθηκε μια έκθεση από τη Human Rights Watch, στην οποία επιβεβαιώνεται ότι το περασμένο έτος, το 2022, ήταν η πιο αιματηρή

χρονιά κατά των παιδιών της Παλαιστίνης», σημειώνει η Πρεσβεία, προσθέτοντας ότι «κάθε δύο εβδομάδες εκδίδονται εκθέσεις από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA)».

Καταληκτικά η Πρεσβεία της Παλαιστίνης καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και όλες τις χώρες «να υιοθετήσουν αυτές τις εκθέσεις και να τις λάβουν υπ’ όψιν». Επίσης, καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ολοκληρώσει ταχέως τις έρευνές του, «προκειμένου να εκδώσει κλήσεις και εντάλματα σύλληψης κατά των δραστών των εγκλημάτων κατά του παλαιστινιακού λαού».

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα