Πουρνάρα: Βελτιωμένη η κατάσταση – Κλείνουν οι πόρτες εντός των ημερών

Αποτελέσματα φαίνεται να φέρνουν τα μέτρα, που λήφθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Κοκκινοτριμιθιάς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ.
   
Στο παρελθόν είχαν γίνει αρκετές διαμαρτυρίες, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, με τα παράπονα των κατοίκων, όπως φαίνεται βρήκαν ανταπόκριση σε μεγάλο βαθμό.

Η παρουσία της αστυνομίας, είναι έντονη στην περιοχή, ενώ έχει τοποθετηθεί και περίφραξη στο κέντρο, ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη είσοδος και έξοδος των

αιτητών ασύλου.

Ανάμεσα στους λόγους της βελτίωσης της κατάστασης είναι η μείωση του αριθμού των αιτητών που φιλοξενούνται στο κέντρο στους 850.
  
Σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης της Κοκκινοτριμιθιάς, Χριστάκης Μελετιές, ανέφερε ότι «Ένα από τα μέτρα που έγιναν ήταν να αυξηθεί η αστυνόμευση και αυτό αποτρέπει παράνομες πράξεις εντός της κοινότητας.

Υπάρχουν ακόμα προβλήματα με ναρκωτικά και πορνεία καταγγέλλονται στην αστυνομία, αλλά μάλλον έχουν άλλα πράγματα να ασχολούνται. Η περίφραξη λειτουργεί αν την κλείσουν δεν είναι κλειστή όποιος θέλει μπαίνει όποιος θέλει βγαίνει»

Επιπρόσθετα ο αντιπρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου δήλωσε ότι «η αστυνόμευση βοήθησε».

Τέλος, σύμφωνα με τον ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, το κέντρο θα κλείσει τις πύλες του οριστικά, εντός των επόμενων ημερών. Οι διαμένοντες θα μένουν στο κέντρο, για μικρό χρονικό διάστημα θα διεξάγονται οι απαραίτητες διαδικασίες, που προβλέπονται για να υποβάλουν την αίτηση ασύλου και ακολούθως θα μεταβαίνουν σε κέντρα φιλοξενίας.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Αυτοψία Σίγμα στο συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα- Σοκαριστικές εικόνες

Keywords
Τυχαία Θέματα