Αυτοψία Σίγμα στο συγκρότημα διαμερισμάτων στην Χλώρακα- Σοκαριστικές εικόνες

Σε μήτρα εκκόλαψης σοβαρών εγκλημάτων από μετανάστες μετατράπηκε σταδιακά η Χλώρακα, με τα φαινόμενα σοβαρής παραβατικότητας να αυξάνονται κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για βιαιοπραγίες, κλοπές, πλιάτσικο σε σπίτια και εκφοβισμούς, συνέθεταν ένα μείγμα τρόμου το οποίο ήταν θέμα χρόνου πότε θα εκραγεί.

Η κάμερα του Σίγμα αποκαλύπτει εικόνες – σοκ από το αμαρτωλό συγκρότημα του Saint Nikolas Residence, όπου οι μετανάστες διαβιούσαν

άλλοτε κλέβοντας ρεύμα και ακατάλληλο νερό και άλλοτε χωρίς ούτε καν τα βασικά, και σήμερα αποτελεί εστία μόλυνσης ολόκληρης της περιοχής.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ για μεταναστευτικό: Πώς βαθμολογούν οι πολίτες την Κυβέρνηση

Σε κελιά μετέτρεψαν τα σπίτια τους οι γείτονες, βάζοντας σιδερένια κάγκελα σε πόρτες και παράθυρα για να γλιτώσουν το πλιάτσικο.

«Κατακλέβουν τα πάντα, σίδερα, χαλκό, ληστεύουνε σπίτια. Δυστυχώς, εμείς υποστήκαμε μια ζημιά γύρω στις 15 χιλιάδες ευρώ», ανέφερε κάτοικος της Χλώρακας.

Μιλώντας στη κάμερα του Σίγμα ο κοινοτάρχης της Χλώρακας δήλωσε τα εξής, «Δυστυχώς υπήρχε αίσθημα ανασφάλειας, δικαιολογημένο από ό,τι φάνηκε και από τα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες, αφού φάνηκε ότι δεν φοβούνται και δεν διστάζουν να κάνουν επιθέσεις εναντίον της Αστυνομίας οι συγκεκριμένοι μετανάστες, σημαίνει ότι δεν έχουν ενδοιασμούς και ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα».

Απανωτά περιστατικά παραβατικότητας από μετανάστες κατέστησαν σταδιακά τη Χλώρακα σε περιοχή επικίνδυνη για τους κατοίκους. Ακόμη και τροχαία ατυχήματα με μετανάστες για τα οποία τα θύματα ήθελαν να καλέσουν την Αστυνομία και την ασφάλεια για να εξασφαλίσουν ότι θα αποζημιωθούν, μπορούσαν να εξελιχθούν μοιραία.

Σύζυγος θύματος επίθεσης είπε «Σοκαρίστηκα στιγμή που έπεσε κάτω άντρας μου, τον φάτσισε κι έπεσε κάτω, χτύπησε το γόνατο του που ήταν εγχειρισμένο. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Αφρικανός πήγε βρήκε μια μπουκάλα Κάρλσμπεργκ, όφκερη, και πήγε από πάνω του να του φατσίσει το κεφάλι, και άρχισα να του φωνάζω, Δημήτρη φύγε, να σε φατσίσει και άρχισε να τρέχει ο Δημήτρης στο δρόμο και εκείνος από πίσω του. Τον κυνηγούσε. Δηλαδή τί; Πήγε να τον σκοτώσει;»
Ειδικά όσοι γειτνιάζουν με το αμαρτωλό συγκρότημα St. Nickolas Residence, μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε φυλακές, για να γλυτώσουν από το πλιάτσικο. Έχουν τοποθετήσει σιδερένια κάγκελα ακόμη και στους πάνω ορόφους.

«Υπάρχουν γύρω στους 50 μεμονωμένους αγοραστές διαμερισμάτων οι οποίοι είχαν έρθει και είχαν δει τα διαμερίσματα τους όταν τα είχαν αφήσει, έλειπαν οι περισσότεροι στο εξωτερικό, και οι άνθρωποι πραγματικά έρχονταν στο γραφείο μου και έκλαιγαν» είπε ο κοινοτάρχης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Χλώρακας δεν επιθυμεί να προβεί σε δηλώσεις στην κάμερα, υπό τον φόβο ότι θα φανούν τα πρόσωπα τους και ότι αυτό μπορεί να σημαίνει κάποια εκδικητικά μέτρα εναντίον τους.

«Σιγά σιγά αισθανόμαστε την ασφάλεια και νομίζω ότι δεν θα συμβεί τίποτε άλλο πλέον» ανέφερε  ο Κυριάκος Ταπακούδης, κάτοικος της Χλώρακας.

Το Σίγμα με τη βοήθεια του κοινοτάρχη και τη συνοδεία της Αστυνομίας  πραγματοποίησε αυτοψία μέσα στο αμαρτωλό συγκρότημα St Nikolas Residence. Από τους 600 μετανάστες που έμεναν εκεί μέχρι τα επεισόδια την περασμένη εβδομάδα, πλέον έχουν απομείνει μόλις 30 οι οποίοι θα αποχωρήσουν κι αυτοί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Το δε πλιάτσικο είναι άνευ προηγουμένου. Οι συνθήκες διαβίωσης άθλιες, χωρίς ρεύμα και νερό ανά διαστήματα.

«Έκλεβαν ρεύμα από παρακείμενους σταθμούς της ΑΗΚ και από παρακείμενες οικοδομές. Έκλεβαν νερό, όταν το αντιλαμβανόμασταν το κοινοτικό συμβούλιο κάναμε αποκοπή, αλλά κατάφερναν πάντα και έβρισκαν τρόπους να μεταφέρουν νερό μέσα» εξήγησε ο κοινοτάρχης της Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης.

Οι Σύριοι, νόμιμοι κάτοικοι της Χλώρακας ασχολούνται κυρίως στην οικοδομική βιομηχανία ή έχουν ανοίξει μαγαζιά. Κάθε άλλο παρά επικροτούσαν την παραβατικότητα. Όσοι έμεναν στο κτιριακό συγκρότημα και είναι αιτητές ασύλου έχουν μεταφερθεί είτε στην Κοφίνου, είτε φιλοξενούνται προσωρινά σε συγγενικά τους πρόσωπα στη Χλώρακα είτε σε άλλα χωριά της Πάφου, ενώ κάποιοι ενοικίασαν σπίτια στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού. Η παρουσία της Αστυνομίας πάντως στη Χλώρακα παραμένει εμφανής σε 24ωρη βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα