Μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα ο Ρίκκος

Η επιβολή ποινών χθες από το Κακουργιοδικείο στον τέως Βοηθό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, και στους άλλους συγκατηγορούμενούς του, είναι το θέμα που δεσπόζει στο σημερινό Τύπο. 'Αλλα θέματα που παρουσιάζονται είναι, μεταξύ άλλων, οι κινήσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ 'Εσπεν Μπαρθ 'Ειντε για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, τα κέρδη στην Τράπεζα Κύπρου

και οι ζημιές στην Ελληνική Τράπεζα, οι προκλήσεις εντός FIR Λευκωσίας και οι εκλογές στην ΕΔΕΚ.

Δείτε εδώ σχετικά: Ρίκκος: Πώς έφθασε στις Κεντρικές, το πρώτο μεσημέρι Άνοιξης

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!” αναφέρεται, στο κύριο της θέμα, στην ποινή 3,5 χρόνων φυλάκισης που επιβλήθηκε στο Ρίκκο Ερωτοκρίτου και γράφει ότι "είναι η πρώτη περίπτωση διαφθοράς, δεκασμού και ανεντιμότητας στην οποία εμπλέκεται υψηλόβαθμος ανεξάρτητος αξιωματούχος του κράτους, του οποίου μάλιστα τα καθήκοντα σχετίζονται άμεσα με την απονομή της δικαιοσύνης". Αλλού γράφει ότι “κάτι ψήνει ο 'Αιντα” για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εκλογές θα γίνουν στις 7 Μαρτίου στην ΕΔΕΚ και πως δέκα στελέχη της διεκδικούν τις τέσσερις ηγετικές θέσεις του κόμματος.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου απάντησε στους δικαστές “Ευχαριστώ για την απόφαση” και ανέφερε ότι “ολοκληρώθηκε ο προαναγγελθείς θάνατος μου”, κάνοντας λόγο για “παραθεσμικό κύκλωμα που σχεδίασε” τη φυλάκισή του. Αλλού γράφει ότι κέρδη υπήρξαν για την Τράπεζα Κύπρου και ζημιές για την Ελληνική. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αξιοποίηση του τεμαχίου "12" και σε πλάνα για τερματικό στο Βασιλικό

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Πέλεκυς κατά της διαφθοράς” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι την κοινωνική δυσαρέσκεια και απογοήτευση και την γενικότερη αίσθηση περί κατάρρευσης των αρχών και των αξιών του Κράτους Δικαίου, υπέδειξε το Κακουργιοδικείο ότι προκαλούν αδικήματα για τα οποία βρέθηκε ένοχος ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Αλλού γράφει για καταιγισμό προκλήσεων εντός FIR Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για μερικές χιλιάδες ευρώ ταλαιπωρείται 18χρονο κορίτσι με πολλαπλές αναπηρίες, η οικογένεια του οποίου ζήτησε βοήθεια από το κράτος για να διαμορφωθεί κατάλληλα το υπνοδωμάτιο της.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ο ...άριστος του Προέδρου” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι στις Κεντρικές Φυλακές βρίσκεται από χθες ο Ρ. Ερωτοκρίτου που είχε επιλεχθεί ως “άριστος των αρίστων” από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το αξίωμα του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού γράφει ότι τη ενεργότερη εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου και των θεσμών της ΕΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών ζήτησε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ του κόμματος Αντρο Κυπριανού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι γιατροί και νοσηλευτές σε απόγνωση εγκαταλείπουν τα κρατικά νοσηλευτήρια. Χθες άλλη μια ιατρός-αναισθησιολόγος παραιτήθηκε.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο “Ο Ερωτοκρίτου καταφέρεται κατά του 'κυκλώματος'”” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο τέως Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος καταδικάστηκε χθες σε 3,5 χρόνια φυλάκιση, κάνει λόγο για “παραθεσμικό κύκλωμα” που σχεδίασε την φυλάκιση του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Facebook σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει νοητή νοημοσύνη και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του ώστε να βοηθήσει στην αποτροπή αυτοκτονιών μεταξύ των χρηστών του. Αλλού γράφει ότι Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ 'Εσπεν Μπαρθ 'Ειντε επιστρέφει ύστερα από εμφανή απουσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα