Είναι όλοι τους Μπαχτσελί...

Η τουρκική πλευρά αξιοποίησε τον Νίκο Αναστασιάδη ως φανατικό θιασώτη της λύσης Ανάν, ως εκεί που μπορούσε. Τον εκθείαζε, τον επαινούσε, του έπλεκε τα εγκώμια, τον έσπρωχνε σε συνεχείς παραχωρήσεις, ακόμη και ως το σημείο που ξεπερνούσαν τη λύση Ανάν. Διέπραξε ένα λάθος. Δεν υπολόγισε την αντίδραση των Ελληνοκυπρίων. Επεχείρησε να προχωρήσει σε λύση που ήταν αδύνατο να αποδεχθεί ο κυπριακός Ελληνισμός, και που ήταν αδύνατο να την οδηγήσει ενώπιον του λαού ο Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτό υπήρξε το μοιραίο λάθος της Άγκυρας και του Ακιντζί.

Σήμερα, προς το παρόν τουλάχιστον, η Άγκυρα και ο Ακιντζί δεν έχουν ανάγκη τον Νίκο Αναστασιάδη. Τον μάδησαν και τον εξευτέλισαν ενώπιον του λαού του. Γι' αυτό ο Τσαβούσογλου, «προσωπικός φίλος» του Προέδρου τού απευθύνει νουθεσίες: «Μην κρύβεσαι πίσω από το σχέδιο Ανάν. Να γίνεις ηγέτης. Δείξε τώρα ότι θέλεις λύση, δείξε τόλμη. Ένα μικρό κόμμα όπως το ΕΛΑΜ σε παίρνει από το πόδι και σε σέρνει στις πλατείες. Μην τρέχεις πίσω από τα δημοφιλή κόμματα».

Η εφημερίδα αυτή είχε προειδοποιήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. «Θα σε εξευτελίσουν και θα σε εγκαταλείψουν. Και όσες παραχωρήσεις κάνεις, άλλες τόσες θα ζητούν, προκειμένου να λάβουν όσα περισσότερα μπορούν». Δεν μας άκουσε. Όπως δεν μας άκουσε και πιθανόν να έκρινε «εθνικιστική» και «σοβινιστική» την καθαρή και ρεαλιστική φωνή της εφημερίδας: «Η Τουρκία δεν ήλθε εδώ, για να φύγει. Ήλθε για να μείνει. Θέλει λύση διζωνικής συνομοσπονδίας, λύση που να διαλύει την Κύπριακή Δημοκρατία, να αφήνει τον κυπριακό Ελληνισμό σε θέση κοινότητας, και σε τελευταίο στάδιο να της επιτρέπει την τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου», τονίζαμε σχεδόν καθημερινά.

Ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων το επιβεβαίωσε: «Αν η ελληνοκυπριακή διοίκηση θέλει ένωση, να μεταναστεύσει στην Αθήνα. Η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων», δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ας μην τολμήσει κανένας από την Κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ και την ανανική κομπανία να βγει και να μας πει πως αξιοποιούμε και παίρνουμε στα σοβαρά τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων. Μόνο αμνήμονες της ιστορίας και αθεράπευτοι τουρκόφιλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως όσα λέγει ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, αποτελούν εθνικό στόχο όλων των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων ηγετών.

Ο Μπαχτελί είναι και ο Ερντογάν, είναι και ο Τσαβούσογλου, είναι και ο Ακιντζί. Είναι όλοι οι Τούρκοι ηγέτες και όλο το τουρκικό έθνος. Όλοι από το 1956, αυτό έχουν ως εθνική πολιτική. Να καταστήσουν την Κύπρο τουρκική, από τη μία άκρη έως την άλλη. Το επεχείρησαν με το τουρκικό πραξικόπημα του 1963, το επεχείρησαν το 1974 με την εισβολή, προσπάθησαν να το επιβάλουν «ειρηνικά» μέσω του σχεδίου Ανάν, έφθασαν μέχρι τη διζωνική συνομοσπονδία, σήμερα βρίσκονται στα τελευταία στάδια της πραγματοποίησης του εθνικού τους πόθου.

Με τη συμβολή Ελληνοκυπρίων ηγετών, κομμάτων και άλλων παραγοντίσκων και φιλοδόξων της πολιτικής σκηνής.
Έως ότου άνθρωποι με αντιλήψεις, όπως τη σημερινή, με ευσεβοποθισμούς πως θα κυβερνήσουν την Κύπρο μαζί με τους Τουρκοκυπρίους, πως πίσω από τους Τουρκοκυπρίους δεν κρύβεται καμία Τουρκία, πως η Τουρκία δεν έχει επεκτατικούς σκοπούς, πως με λύσεις διζωνικής επανενώνεται και δεν διχοτομείται η Κύπρος, και με άλλες επικίνδυνες έως καταστροφικές θεωρίες, βρίσκονται στο πηδάλιο διαχείρισης του κυπριακού προβλήματος, τότε δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία: Η Κύπρος θα καταστεί το πρώτο διαμάντι στο στέμμα της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας...

Keywords
Τυχαία Θέματα