Υποχωρεί η σκόνη και έρχεται ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο!

Υποχωρεί η σκόνη που ταλαιπωρεί αρκετό κόσμο και απ ότι φαίνεται πιάνουμε ανοιξιάτικους ρυθμούς, με την θερμοκρασία σιγά σιγά να ανεβαίνει.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία λοιπόν, χαµηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Η σκόνη στην ατµόσφαιρα, το απόγευµα αναµένεται να υποχωρήσει.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Σταδιακά όµως θα αναπτυχθούν νεφώσεις

που το απόγευµα αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά µέχρι νότιοι, ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και αρχικά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Παρά τις βροχές έρχεται άνοδος θερμοκρασίας!

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα δυτικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στους µηδέν βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν αρχικά µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά, αλλά από το µεσηµέρι και µετά ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, στα ορεινά και το εσωτερικό, αλλά µη αξιόλογη µεταβολή στα παράλια.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή άνοδο κατά το διήµερο, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα