Μιλτής: Παρερμήνευσαν δηλώσεις μου για να πλήξουν Χριστόφια

Με μια λιτή, γραπτή ανακοίνωση έπεσε η αυλαία της πολύκροτης και πολυσυζητημένης αγωγής από τον Μιλτιάδη Νεοφύτου κατά του Δημήτρη Χριστόφια.

Σήμερα, ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου, εκφράστηκε με μια γραπτή δήλωση η πρόθεση του Ενάγοντος όπως αποσύρει την αγωγή ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Aπέσυρε κι επίσημα την αγωγή κατά Χριστόφια ο Μιλτής

Παρών ήταν μόνο ο δικηγόρος του ενάγοντος, ενώ παρών ήταν, μαζί με τον δικηγόρο του, ο Δημήτρης Χριστόφιας ο οποίος αρκέστηκε στο να σχολιάσει στο SigmaLive,

εξερχόμενος του Δικαστηρίου, ότι δεν πρόκειται για «νίκη» εκ μέρους του, αλλά για μια «ηθική δικαίωση». Σε συνέχεια, ο δικηγόρος του, Α. Παπαχαραλάμπους, τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα διακανονισμού, ενώ σε ό,τι αφορά τα έξοδα της διαδικασίας, η κάθε πλευρά θα πληρώσει τα δικά της.

Αυτούσια η δήλωση Μ. Νεφύτου

Κατόπιν έντονου προβληματισμού και ώριμου σκέψεως, έχω καταλήξει στο ότι η συνέχιση της υπόθεσης αυτής δεν θα βοηθήσει ούτε την κοινωνία ούτε τα εμπλεκόμενα μέρη.

Με μεγάλη μου λύπη έχω παρατηρήσει ότι, οι δηλώσεις μου έχουν παρερμηνευθεί και έχουν χρησιμοποιηθεί από τρίτα πρόσωπα – ενδεχομένως και σκόπιμα – με σκοπό να πλήξουν τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, το πολιτικό κύρος και το ήθος του Δημήτρη Χριστόφια αλλά και της παράταξης του ΑΚΕΛ. Αυτό το γεγονός ειλικρινά με λυπεί. Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τον σεβασμό μου για το άτομό του, το ήθος του και για τα όσα πρεσβεύει στην κοινωνία.

Τα ίδια αισθήματα εκφράζω και για την παράταξη του Δημήτρη Χριστόφια, της οποίας υπήρξε ηγέτης για πολλά χρόνια.

Για τους πιο πάνω λόγους, η Ενάγουσα εταιρεία και εγώ προσωπικά ως Ενάγων, ζητούμε από το Σεβαστό Δικαστήριο όπως μας επιτρέψει να αποσύρουμε ανεπιφύλακτα την παρούσα αγωγή εναντίον του κ. Χριστόφια.

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του Μ. Νεοφύτου ανέφερε ότι λύθηκε η όποια παρεξήγηση μεταξύ των δυο. Σε καμιά περίπτωση, τόνισε, δεν ήθελαν να χρησιμοποιηθεί η υπόθεση αυτή για πολιτικές σκοπιμότητες. Ερωτηθείς για «ανταλλάγματα», ο Χαρίλαος Βελάρης απάντησε λακωνικά «ουδέν σχόλιο». Για το αν διευθετήθηκαν τα έξοδα, παρέπεμψε στον ίδιο τον Δημήτρη Χριστόφια.

Από πλευράς του, ο δικηγόρος του Δημήτρη Χριστόφια ανέφερε ότι το αίτημα της άλλης πλευράς έγινε αποδεκτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα