Κυρώσεις επέβαλαν ΗΠΑ και χώρες του Κόλπου στην Χεζμπολάχ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στον Κόλπο επέβαλαν σήμερα επιπρόσθετες κυρώσεις στην ηγεσία της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, στοχοθετώντας κυρίως τον ηγέτη της, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα και τον υπαρχηγό του, τον Ναΐμ Κάσεμ.

Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρεται επίσης ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε άλλα τέσσερα πρόσωπα, καθώς και στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Μείζονα Σαχάρα.

Από την

πλευρά τους, η Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές χώρες του Κόλπου έβαλαν δέκα ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ στον κατάλογο των προσώπων που θεωρούν τρομοκράτες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Arabiya TV. Μεταξύ των δέκα ονομάτων είναι και αυτά του Νασράλα και του Κάσεμ.

Να θυμίσουμε ότι λόγω διαφωνιών, χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο, για ακόμα μια φορά, εμφανίστηκε διχασμένο.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει σήμερα σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων και αύριο σε επίπεδο ΥΠΕΞ, κατόπιν αιτήματος της Σαουδικής Αραβίας, για να συζητήσει σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή κρίση.

Επίσης, το τουρκικό Υπουργείο των Εξωτερικών είπε στον Γενικό Πρόξενο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη να επιστρέψει στο Ισραήλ “για κάποιο χρόνο”.

Την ίδια ώρα το διεθνές δίκαιο επικαλούνται τόσο ο Πρέσβης του Ισραήλ όσο και ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο, σε δηλώσεις τους, υπεραμυνόμενος ο καθένας των θέσεων και των ενεργειών της πλευράς του σε ό,τι αφορά τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Γάζα, αλλά και γενικότερα την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη.

Επίσης, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων με όλες τις δυνάμεις του και δεν επιτρέψει στο Ισραήλ να τους "κλέψει" την Ιερουσαλήμ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα