Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να "κλέψει" Ιερουσαλήμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε απόψε ότι θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστίνιων με όλες τις δυνάμεις του και δεν επιτρέψει στο Ισραήλ να τους "κλέψει" την Ιερουσαλήμ.

Μιλώντας σε ένα δείπνο, ο Ερντογάν προειδοποίησε ότι αν επιτραπεί στο Ισραήλ να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος θα βυθιστεί στο χάος όπου θα κυριαρχεί ο τραμπουκισμός. Είπε επίσης ότι ο προσωπάρχης του και το υπουργείο Εξωτερικών εργάζονται εντατικά για την απομάκρυνση των τραυματισμένων Παλαιστίνιων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Αναφερόμενος

στα Ηνωμένα Έθνη, είπε ότι "κατέρρευσαν" αντιμέτωπα με τα γεγονότα στη Γάζα και είπε ότι προσπαθεί να πείσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να δραστηριοποιηθούν περισσότερο.

Λόγω διαφωνιών, χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η έκτακτη Σύνοδος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο, για ακόμα μια φορά, εμφανίστηκε διχασμένο.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει σήμερα σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων και αύριο σε επίπεδο ΥΠΕΞ, κατόπιν αιτήματος της Σαουδικής Αραβίας, για να συζητήσει σχετικά με την ισραηλινοπαλαιστινιακή κρίση.

Επίσης, το τουρκικό Υπουργείο των Εξωτερικών είπε στον Γενικό Πρόξενο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη να επιστρέψει στο Ισραήλ “για κάποιο χρόνο”.

Την ίδια ώρα το διεθνές δίκαιο επικαλούνται τόσο ο Πρέσβης του Ισραήλ όσο και ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο, σε δηλώσεις τους, υπεραμυνόμενος ο καθένας των θέσεων και των ενεργειών της πλευράς του σε ό,τι αφορά τα τελευταία τραγικά γεγονότα στη Γάζα, αλλά και γενικότερα την ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα