Καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης αδέσποτων στα Λεύκαρα

Το Κόμμα για Ζώα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ην Τετάρτη δηλώνει ότι διαφωνεί με την διαχείριση της υπόθεσης του χώρου κράτησης σκύλων στα Λεύκαρα, από τον οποίο αγοράζει υπηρεσίες ο Δήμος Λευκάρων, ως αποφασίστηκε από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαϊου σύσκεψη για το χώρο κράτησης των αδέσποτων σκύλων υπό τον Δήμαρχο Λευκάρων στην οποία συμμετείχε και το κόμμα για τα ζώα και στη συνέχει έγινε επιθεώρηση του χώρου κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι οι συνθήκες είναι άθλιες.

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες μετά την

επιθεώρηση έδωσαν προθεσμία στον ιδιώτη να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους, δηλ. να καθαρίσει το χώρο, να βάλει Microchip στα σκυλιά που διαβιούν εκεί δεν έχουν προστίθεται στην ανακοίνωση. Το Κόμμα δηλώνει τη διαφωνία του με την απόφαση αναφέροντας ότι πρόκειται για τρανταχτή υπόθεση κακοποίησης.

Τέλος αναφέρεται ότι η Αστυνομία Λευκάρων λαμβάνει για το θέμα καταθέσεις και μαρτυρίες και συλλέγει μαρτυρικό υλικό με σκοπό να στοιχειοθετηθεί υπόθεση ενάντια στον ιδιοκτήτη των υποστατικών και με βάση τον νόμο περί σκύλων 184(Ι)2002 και τον περί ευημερίας 46(Ι)1994 εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα τότε θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα