Τρόμο προκαλούν οι απειλές του ISIS για το Μουντιάλ – Θέλουν νεκρούς ποδοσφαιριστές

Οι τρομακτικές απειλές των τζιχαντιστών ότι θα βάψουν με αίμα το Μουντιάλ της Ρωσίας έχουν σημάνει συναγερμό. Τα όσα αναφέρουν σοκάρουν διότι με αναρτήσεις τους στα social media μιλούν για για εκρήξεις στα γήπεδα και για νεκρούς ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα η αναλύτρια και ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Ρίτα Κατζ τόνισε πως, όσο πλησιάζουν οι μέρες του Μουντιάλ, τόσο αυξάνονται οι απειλές του ISIS για εκρήξεις και νεκρούς.

1) Hard to ignore the

recurring threats against #FIFAWorldCup2018 that have come from #ISIS channels online in recent months: images depicting killed players, advice for attacks, etc. SITE has reported on six this past week alone https://t.co/bPG0UENNHo pic.twitter.com/CmIYI07dtA

— Rita Katz (@Rita_Katz) May 16, 2018


Οι αφίσες που έχουν δημοσιεύσει μιλούν ξεκάθαρα για μακελειό.

Η Ρίτα Κατζ υπενθυμίζει πως παρόμοιες απειλές είχαν εξαπολύσει και πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, με 10 τζιχαντιστές τελικά να συλλαμβάνονται από τις αρχές της Βραζιλίας για προετοιμασία επιθέσεων.

2) To put things into perspective, a major event like #FIFAWorldCup2018 is a natural target for terrorist. Rio 2016 Olympics, for example, received plenty of threats from jihadists online, and authorities even arrested 10 ISIS supporters prior to events https://t.co/9PI7A6nfBl

— Rita Katz (@Rita_Katz) May 16, 2018


Σύμφωνα με όσα γράφει η αναλύτρια τα πράγματα έχουν αλλάξει και αυτό γιατί η Ρωσία είναι πολύ πιο ψηλά στην «λίστα» των τζιχαντιστών απ’ ότι η Βραζιλία, καθώς έχει πρωτοστατήσει σε συνεργασία με τον Άσαντ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία.

Παράλληλα την περίοδο που θα γίνεται το Μουντιάλ για τους μουσουλμάνους θα υπάρχει το Ραμαζάνι, κάτι που μπορεί οι τζιχαντιστές να εκμεταλλευτούν πείθοντας ενδεχόμενους βομβιστές αυτοκτονίας για την… ευκολότερη πρόσβαση στον παράδεισο.

Keywords
Τυχαία Θέματα