Κίνημα Αλληλεγγύη: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αντισταθεί στις πιέσεις

" O Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αντισταθεί στις πιέσεις", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη ενόψει της τριμερούς.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Κυπριακό λαό του οποίου ο Πρόεδρος μετέβη στο Βερολίνο για να συνομιλήσει με τον εγκάθετο της Άγκυρας στα κατεχόμενα, παρά τις ισχυρές δεσμεύσεις του ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε συνομιλίες εάν δεν καθοριστούν οι Όροι Αναφοράς και αν δεν αρθούν τα τετελεσμένα της νέας τουρκικής εισβολής σε βάρος της Κύπρου.


Ο

Πρόεδρος υπέκυψε σε πιέσεις ανερμάτιστων πολιτικών παραγόντων στην Κύπρο οι οποίοι θεωρούν ότι εκμαυλίζοντας την Τουρκία θα μπορέσουν να λύσουν το Κυπριακό. Ακόμα και αν το πράξουν και το επιτύχουν, η λύση που θα έχουν φέρει ενώπιον του Κυπριακού λαού δεν θα διαφέρει ούτε κατά ένα «ι» από λύση υποταγής και προσάρτηση της Κύπρου στην τουρκική επικράτεια.

Ελπίζουμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αντισταθεί στις πιέσεις, να απορρίψει τις ιταμές απαιτήσεις της Τουρκίας και να μην επανέλθει στις συνομιλίες εάν δεν δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν να συνομιλούμε με το κεφάλι ψηλά και όχι γονατισμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα