Κλοπ: «Ο Φαν Ντάικ θα πάρει τη χρυσή μπάλα»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι -κατά πολλούς- ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ και κορυφαίος αμυντικός της «γηραιάς ηπείρου», δύο τίτλοι που καθιστούν το 2019, την καλύτερη χρονιά (έως τώρα) στην καριέρα του Ολλανδού διεθνή κεντρικού αμυντικού, καθώς θα είναι και υποψήφιος και για τη «χρυσή μπάλα».  

Μάλιστα ο τεχνικός των «κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ, δήλωσε πως ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ αξίζει και θα κατακτήσει το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς: «Ο Βίρτζιλ πρέπει να κερδίσει το βραβείο. Είναι

ένας σπουδαίος αμυντικός. Αν τιμηθεί κάποιος για την απόδοση του σε ολόκληρη τη χρονιά, αυτός είναι ο Φαν Ντάικ. Αν πρέπει να δοθεί το βραβείο στον καλύτερο όλων, τότε πρέπει να το πάρει ο Μέσι, αλλά αν επικεντρωθεί στον καλύτερο της χρονιάς, τότε θα το πάρει ο Βίρτζιλ», τόνισε σχετικά ο Γερμανός τεχνικός.

Ο 27χρονος Ολλανδός διεθνής σέντερ μπακ που μετακόμισε στο «Ανφιλντ» τον Γενάρη του 2018, έχει συμβόλαιο έως και το 2023 και απολαβές 125.000 λιρών την εβδομάδα. Ωστόσο, ο ίδιος θέλει αναβάθμιση και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, που εκτιμά την αγωνιστική προσφορά του, φαίνεται διατεθειμένη να του προσφέρει νέο συμβόλαιο και να αυξήσει τις αποδοχές του στις 200 χιλιάδες λίρες, όσα εισπράτει και ο πιο καλοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα