ΚΕ: Ο νόμιμος ιδιοκτήτης έχει τον πρώτο λόγο στην περιουσία

Οι αρχηγοί των κομμάτων έτυχαν μιας συνολικής και λεπτομερέστατης ενημέρωσης για το πού βρισκόμαστε στα διάφορα θέματα που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις των αρχηγών ή των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αντιλαμβάνεστε ότι η διαπραγμάτευση είναι μια εξελικτική διαδικασία, έχουμε δρόμο να διανύσουμε στην προσπάθεια αυτή. Από πλευράς μας παραμένουμε σοβαροί, προσηλωμένοι στην ανάγκη για σκληρή δουλειά και διαπραγμάτευση, έτσι ώστε

να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση επίτευξης του κοινού, θα έλεγα, στόχο που δεν είναι άλλος από τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας".

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς κομμάτων της αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά το θέμα του δικαιώματος του ιδιοκτήτη και του χρήστη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι "είναι ένα θέμα το οποίο θα καθοριστεί μέσα από τα κριτήρια και που συζητείται αυτή τη στιγμή, και μάλιστα σήμερα υπάρχει ολοήμερη συνάντηση των διαπραγματευτών".

Πρέπει να κάνουμε υπομονή έχουμε δρόμο να διανύσουμε

Η θέση της δικής μας πλευράς, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης έχει τον πρώτο λόγο στην περιουσία του. "Δεν θα πρέπει να προτρέχουμε να βγάζουμε συμπεράσματα για θέματα που συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι λανθασμένη η επιλογή του να θεωρούνται οι τουρκικές θέσεις ότι αποτελούν συμφωνία στο τραπέζι. Για αυτό γίνεται διαπραγμάτευση.

Έχουμε σταθερές και ξεκάθαρες θέσεις και θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή, υπάρχει δουλειά να γίνει, έχουμε δρόμο να διανύσουμε και αναλόγως των εξελίξεων θα γίνεται συνεχής ενημέρωση για την κατάσταση πραγμάτων".

Ο νόμιμος ιδιοκτήτης έχει τον πρώτο λόγο

Σε ερώτηση από πού βγάζουν κάποια κόμματα συμπεράσματα και τοποθετούνται κατά αυτό τον τρόπο σε ό,τι αφορά το δικαίωμα του ιδιοκτήτη και του χρήστη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «πρέπει να απευθύνετε το ερώτημα στα κόμματα αυτά. Η Κυβέρνηση με τον πλέον επίσημο τρόπο δηλώνει ότι σταθερή θέση της δικής μας πλευράς είναι ότι ο νόμιμος ιδιοκτήτης έχει τον πρώτο λόγο και όλα αυτά θα καθοριστούν μέσα από πολύ συγκεκριμένα κριτήρια η συζήτηση των οποίων ξεκίνησε σήμερα. Αρα, δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα στη βάση των τουρκικών θέσεων. Θα πρέπει να αναμένουμε την ολοκλήρωση της συζήτησης, να δούμε πώς προχωρεί η όλη διαδικασία και θα είμαστε εδώ να σχολιάσουμε τις εξελίξεις».

Ερωτηθείς ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «θα ήταν ανεύθυνο αν έλεγα δημόσια πού μπορεί να φτάσει η θέση της δικής μας πλευράς. Εκείνο που επαναλαμβάνω είναι τη σταθερή θέση ότι ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην περιουσία. Σήμερα ξεκινά μια διαδικασία. Να κάνουμε όλοι υπομονή να δούμε πώς θα εξελιχθεί και θα τοποθετηθούμε επί των εξελίξεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα