Κατεδαφίζουν τελικά Γιαπανά και Κυριλλή

Στην κατεδάφιση των υποστατικών του παλαιού ΓΣΠ θα προχωρήσει τελικά το Τμήμα Δημοσίων Έργων, αφού πρώτα δοθεί ο χρόνος στα ενδιαφερόμενα μέρη να εκκενώσουν το χώρο.

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με θέμα την ανάπλαση της περιοχής.

Το δικαστήριο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με δύο ξεχωριστές αποφάσεις στις 13/3/2017, ακύρωσε τα προσωρινά διατάγματα αναστολής ισχύος επίταξης

των υποστατικών του παλαιού ΓΣΠ, των οποίων κάνουν χρήση η Φλωρεντία Γιαπανά και η Κυριακή Παυλίδου (Κυριλλής).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις Γιαπανά και Κυριλλή για καταχώρηση συμπληρωματικών ένορκων δηλώσεων.

Στην αιτιολόγηση των αποφάσεών του, το δικαστήριο προτάσσει την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, την ασφάλεια του κοινού και το «κοινό καλό έναντι του ιδιωτικού».

«Θα κατεδαφιστούν τα υποστατικά και οι κερκίδες και θα παραμείνουν στον χώρο μόνο το ρολόι και οι δύο είσοδοι του σταδίου ΓΣΠ, που θα συντηρηθούν. Μετά τις κατεδαφίσεις, θα γίνει προσωρινή τοπιοτέχνηση για εξωραϊσμό του χώρου, σύμφωνα με σχέδια που έχουν ήδη ετοιμαστεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα