Κατεχόμενα: Πάνω από 34 χιλ. κατοικίες πουλήθηκαν σε αλλοδαπούς εκτός Τουρκίας

Περισσότερες από 34 χιλιάδες κατοικίες στα κατεχόμενα πουλήθηκαν σε αλλοδαπούς, εκτός Τουρκίας, δήλωσε στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν ο πρόεδρος της Ενωσης Τουρκοκύπριων Εργολάβων, Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ.

15 χιλιάδες πουλήθηκαν στην περιοχή του Τρικώμου, 9 χιλιάδες ανατολικά της Κερύνειας, στην Ακανθού και το Φλαμούδι, 4 χιλιάδες στη Λάπηθο και τον Καραβά, σχεδόν 2,5 χιλιάδες στην πόλη της Κερύνειας, 2 χιλιάδες στα Καζιβερά, 600 στην περιοχή Καρπασίας και 200 στην περιοχή του Μπέλαπαϊς.

Στο Τρίκωμο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ, περιοχή

700 χιλιάδων 400 μέτρων έχει μεταβιβαστεί σε αλλοδαπούς.

Η Γενί Ντουζέν, με συνέντευξη νομικού, εκτιμά και τις νομικές επιπτώσεις από την πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς.

Ο ειδικός στο ευρωπαϊκό δίκαιο, Λατίφ Αράν, αναφέρει ότι, με βάση το προηγούμενο της υπόθεση Οραμς, για να είναι αποτελεσματική μια αγωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας εναντίον σφετεριστών των ελληνοκυπριακών περιουσιών, αυτά τα άτομα πρέπει να έχουν περιουσιακά στοιχεία ή χρήματα σε τράπεζα είτε στην Κυπριακή Δημοκρατία είτε στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Υποστήριξε, επίσης, ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των Ρώσων, Ουκρανών και Ιρανών υπηκόων που αγοράζουν τα ακίνητα, δεν έχει περιουσιακά στοιχεία ή χρήματα στην Κυπριακή Δημοκρατία ή στην Ευρωπαϊκή Ενωση" και άρα η όποια αγωγή δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Πηγή: riknews

Keywords
Τυχαία Θέματα