Θα κάνει τον γύρο της Κύπρου με ποδήλατο σε μια ημέρα για καλό σκοπό

Ο επαγγελματίας ποδηλάτης Αλέξανδρος Αγρότης θα καλύψει και φέτος 627 χιλιόμετρα σε 24 ώρες με το ποδήλατό του, με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα καρκίνου και τη συλλογή χρημάτων για ενίσχυση του Ογκολογικού Κέντρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Αγρότης θα πραγματοποιήσει το φιλανθρωπικό οδοιπορικό του σε όλη την ακτογραμμή της Κύπρου, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

Ο 25χρονος ποδηλάτης θα εκκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου από την επαρχία Αμμοχώστου, όπου και θα ολοκληρώσει

τον γύρο του την επόμενη ημέρα, ποδηλατώντας ασταμάτητα και περνώντας τόσο από τις ελεύθερες, όσο και από τις κατεχόμενες περιοχές.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο Αλέξανδρος Αγρότης θα προχωρήσει στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας του. Πέρσι, μέσω της πορείας του, που κράτησε λιγότερο από 24 ώρες, ξεκινώντας στις 18:01 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 17:18 της Κυριακής, μαζεύτηκαν €3.307,42.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ποσό πέρσι είχε ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες, ενώ υπάρχει αισιοδοξία ότι και η φετινή προσπάθεια θα στεφθεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, ώστε να ενισχυθεί το έργο που επιτελεί το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Τη φετινή προσπάθεια στηρίζει χορηγικά η Τράπεζα Κύπρου.

Εισφορές μπορούν να γίνονται επί τόπου στα σημεία από τα οποία θα διέρχεται ο Αλέξανδρος και online: στον σύνδεσμο: www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=JCV5XSQQSTVYW&fbclid=IwAR0khakD3NOsv3_HzkOiVDR6kok6C-nEVGdbXGGIcQp1hOnTT0hZ90-T_Yk · https://shop.tickethour.com/showEventInformation.html?idEvent=4363&fbclid=IwAR1_CM03sSNbocF6wxVNNGicwx2-AKBqEV_PxZJlgZj4ZM3hw9R2ho3cpW0

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο ίδιος ο Αλέξανδρος Αγρότης είχε έρθει αντιμέτωπος με τον καρκίνο, καθώς σε ηλικία 16 ετών είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον θυροειδή. Βγήκε νικητής από αυτή την περιπέτεια, πραγματοποιώντας το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας ποδηλάτης. Έτσι πήρε την πρωτοβουλία με τον δικό του τρόπο να μαζέψει χρήματα για άλλους ασθενείς αλλά και να ευαισθητοποιήσει για το δικαίωμα των ασθενών καρκίνου στη λήθη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα