Καντέρ: «Δεν μου μιλά ο Μπάιντεν για να μην ενοχληθεί ο Ερντογάν»

Ο Τούρκος μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ Ενές Καντέρ αποκάλυψε, σύμφωνα με τη New York Post, ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφεύγει να τον συναντήσει και να συζητήσει μαζί του για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, για να μην ενοχληθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο σέντερ της Βοστόνης περιέγραψε τα όσα του εκμυστηρεύτηκε γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον:

«Γευμάτιζα στη Γερουσία με έναν

έμπειρο και γνωστό Δημοκρατικό γερουσιαστή και τον ρώτησα “πιστεύεις ότι ο πρόεδρος ξέρει την ιστορία μου;” και αυτός μου απάντησε “Σίγουρα”. Έτσι εγώ του είπα ότι προσπαθώ να συζητήσω μαζί του από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του και τον ρώτησα γιατί ο πρόεδρος δεν αποδέχεται την πρόσκληση. Ο γερουσιαστής μου απάντησε ότι ο Τζο Μπάιντεν καταλαβαίνει και γνωρίζει για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία. Όμως η Άγκυρα παραμένει σύμμαχος. “Προφανώς δεν θέλουμε να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία και μία συνάντηση του προέδρου με εσένα θα ήταν σαν ένα “καρφί” προς τον Ερντογάν. Για αυτό το λόγο φοβάται να συναντηθεί μαζί σου”. Είχα σοκαριστεί. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το πιο δυνατό άτομο με το σημαντικότερο αξίωμα στον πλανήτη φοβάται να βρεθεί με έναν 29χρονο παίκτη του ΝΒΑ», είπε σε διαδικτυακή εκπομπή.

Το 2018 η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε τον αθλητή για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απαίτησαν την έκδοσή του στην Τουρκία, για την ενεργή δράση του στο κίνημα Γκιουλέν. Στο στόχαστρο του καθεστώτος έχει βρεθεί όλη του η οικογένεια, η οποία παραμένει στην Τουρκία.

Πηγή: New York Post

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καντέρ, Δεν, Μπάιντεν, Ερντογάν,kanter, den, bainten, erntogan