Εurovision 2022- Κύπρος: Τα πρόσωπα που φαίνεται να διεκδικούν εκπροσώπηση

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα και φαίνεται πως το παζλ όσον αφορά στη συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision 2022, σχηματίζεται αργά και σταθερά, καθώς συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως όλα δείχνουν, διεκδικούν την εκπροσώπηση του ΡΙΚ.

Αν και οι 41 χώρες που λαμβάνουν

μέρος στη Eurovision 2022, αποκαλύπτουν σιγά-σιγά τη συμμετοχή τους στον θεσμό, η Κύπρος τηρεί σιγήν ιχθύος.

Το ΡΙΚ συνήθιζε, τα τελευταία χρόνια, να ανακοινώνει τον εκπρόσωπό του σε κάθε Eurovision ακόμα και από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, αλλά πλέον το ημερολόγιο δείχνει Φεβρουάριο και μέχρι τα μέσα Μαρτίου πρέπει η κυπριακή συμμετοχή να έχει κατατεθεί στην EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων).

Μάλιστα, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου φαίνεται να προσανατολίζεται σε μια επιλογή με έντονο το εθνικό στοιχείο είτε στην καλλιτεχνική ομάδα είτε στο τραγούδι αφού μέχρι πρότινος συνεργαζόταν κυρίως με πρόσωπα από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Άρωμα γυναίκας και φέτος;

Μετά τη 16η θέση της Έλενας Τσαγκρινού στη Eurovision 2021 με το τραγούδι «El Diablo», το ΡΙΚ, όπως όλα δείχνουν, θα επιλέξει ακόμα μια γυναίκα για την εκπροσώπησή του. Έτσι, στο τραπέζι των ιθυνόντων έχουν πέσει διάφορα ονόματα.

Πρώτο όνομα στη λίστα του ΡΙΚ φαίνεται πως είναι η Ανδρομάχη Δημητροπούλου, με εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά και φωνή που χαρακτηρίζεται και από λαϊκότροπα γυρίσματα.

Η 26χρονη Ανδρομάχη Δημητροπούλου έχει φοιτήσει στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ αν και γεννήθηκε στη Γερμανία, μεγάλωσε στην Ηλεία.

Το μουσικό στίγμα έχει αποτυπωθεί στην οικογένεια της Ανδρομάχης Δημητροπούλου, καθώς ο παππούς της ήταν ψάλτης, ενώ ο θείος της ρεμπέτης και ο πατέρας της ασχολήθηκε με τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών.

Με το τραγούδι «Να 'σουν ψέμα», η Ανδρομάχη Δημητροπούλου εδραιώθηκε στη μουσική βιομηχανία και σε συνεργασία με την PANIK Records έχει κυκλοφορήσει πολλά singles, όπως το «Θαλασσάκι» και το «Βάσανό μου», ενώ το κοινό τη γνώρισε μέσα από το «The Voice».

Άλλο όνομα στη λίστα του ΡΙΚ, αλλά με σημαντικά λιγότερες πιθανότητες ως προς την επιλογή, φαίνεται πως είναι αυτό της 23χρονης Τάνιας Μπρεάζου, η οποία έχει γεννηθεί στα Χανιά, αλλά μεγάλωσε στη Ρόδο. Η ερμηνεύτρια συστήθηκε στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο «X Factor».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό «People», η Τάνια Μπρεάζου με καταγωγή από τη Ρουμανία έχει αναφέρει: «Τα χρόνια που ήμουν στην Κρήτη, αντιμετώπισα bullying. Επειδή οι γονείς μου ήταν ξένοι, βίωσα ρατσισμό. Ποτέ μου, όμως, δεν το έκρυψα. Ήταν κάτι που το είπα αμέσως και στους καθηγητές, αλλά και στους γονείς μου. Όταν μετακομίσαμε στη Ρόδο, τα πράγματα άλλαξαν και τα παιδιά στο καινούριο μου σχολείο με αντιμετώπισαν πολύ καλά».

Επίσης, η ίδια έχει αναδειχθεί νικήτρια του «Your Face Sounds Familiar - All Star», που προβλήθηκε την περσινή σεζόν από τον ΑΝΤ1. Η Τάνια Μπρεάζου ανήκει στο δυναμικό της PANIK Records και τελευταίο single της είναι το «Ακατάλληλες σκηνές», το οποίο πρόκειται για ένα ποπ άκουσμα.

Η καλλιτεχνική ομάδα της κυπριακής συμμετοχής

Πάντως, ως προς την ευρύτερη καλλιτεχνική ομάδα της κυπριακής συμμετοχής στη Eurovision 2022, φαίνεται να απομακρύνεται το σενάριο που ήθελε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στη σύνθεσή της, όχι όμως και αυτό για έθνικ στοιχεία στο τραγούδι.

Μέχρι στιγμής, το δίδυμο του Marvin Dietmann και του Dan Shipton φαίνεται πως θα αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια της κυπριακής συμμετοχής στον φετινό ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Η Eurovision 2022 θα φιλοξενηθεί από τις 10 έως τις 14 Μαΐου στο Τορίνο και η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον β' ημιτελικό (12/05), κατόπιν της σχετικής κλήρωσης που έγινε στα τέλη Ιανουαρίου.

Πηγή: Sputnik.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα