Και επίσημα ο Γιώργος Σαββίδης νέος Υπουργός Δικαιοσύνης (vid)

Ο νομικός Γιώργος Σαββίδης, θα είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ανακοίνωσε και επίσημα το όνομα του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η τελετή διαβεβαίωσης του θα γίνει στην Παρασκευή στις 10:30 το πρωί.

Ποιος είναι ο νέος Υπ. Δικαιοσύνης

Ο κ. Γιώργος Λ. Σαββίδης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1959 και μετά το 1974 διαμένει στη Λεμεσό. Διακριθείς και αριστούχος απόφοιτος του Λανιτείου Γυμνασίου, έχει σπουδές Νομικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (Πανεπιστήμιο του Exeter), όπου έλαβε

τον τίτλο του Bachelor of Laws (LL.B. Hons) και αναγορεύτηκε Barrister στο Middle Temple.

Ασκεί ενεργά τη δικηγορία εδώ και 35 χρόνια και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Είναι μέλος του International Bar Association (IBA) και διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος διαφόρων υπεπιτροπών του διεθνούς αυτού σώματος, ενώ διοργάνωσε στην Κύπρο διεθνές συνέδριο του IBA.

Ο κ. Σαββίδης διετέλεσε Γραμματέας του Γυμναστικού Συλλόγου ΕΥΑΓΟΡΑΣ (ΓΣΕ), του οποίου υπήρξε αθλητής, κάτοχος παγκύπριας επίδοσης και πανελληνιονίκης στο άλμα εις ύψος.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Η διαβεβαίωση του νέου Υπουργού θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 1/6/19 η ώρα 10.30π.μ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 11.30 σήμερα ο κ. Νικολάου θα δώσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα προβεί απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε κατά την εξαετή θητεία του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Με αυτό τον τρόπο ο Ιωνάς Νικολάου, ολοκληρώνει το κυβερνητικό του έργο

Keywords
Τυχαία Θέματα