Τι ισχύει για τους Κύπριους φοιτητές στην Βρετανία τη νέα χρονιά

Τα ευχάριστα νέα που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Παιδείας της Βρετανίας για το τι θα ισχύει για τους Ευρωπαίους φοιτητές, σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Σύμβουλος Βρετανικών Πανεπιστημίων Χρύσανθος Σαββίδης.

«Η ευχάριστη ανακοίνωση σημειώνει ότι τα παιδιά που θα εισαχθούν, κατά τη χρονιά 2020-2021, θα

συνεχίσουν να απολαμβάνουν του δανείου και των ίδιων διδάκτρων. Δηλαδή, μέσα σ’ αυτή τη λαίλαπα του Brexit, θεωρώ ότι οι Άγγλοι βλέπουν σοβαρά τη βαριά τους βιομηχανία», εξήγησε ο κ. Σαββίδης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «παρόλο που υπήρξε ανησυχία και άγχος γιατί το τι μέλλει γενέσθαι, και το πιο τραγελαφικό είναι ότι υπήρξε αύξηση του αριθμού των αιτήσεων από τους Ευρωπαίους φοιτητές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Στην περίπτωση που υπάρξει Brexit, ο κ. Σαββίδης είπε πως «υπάρχει δήλωση σχετικά από τον Υφυπουργό, όπου αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής αγορά θα ενημερωθεί έγκαιρα. Θα ενημερώσουμε τους φοιτητές και για τη γενική στάση του στις Βρυξέλλες. Δική μου άποψη είναι ότι θα γίνουν εκείνα τα διαβήματα, έτσι ώστε να είναι προσιτά προς τους Ευρωπαίους φοιτητές».

Keywords
Τυχαία Θέματα