ΓεΣΥ: Αυτά είναι τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν το Σάββατο

Το Σάββατο, 1η Ιουνίου, τίθεται σε εφαρμογή η πρώτη φάση του ΓεΣΥ, με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας να βρίσκεται σε εγρήγορση για τα προβλήματα που θα προκύψουν.

Μιλώντας στο SigmaLive, η Ανώτερη Λειτουργός του ΟΑΥ Μαρία Κυθρεώτου ανέφερε ότι σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα στην αρχή της εφαρμογής, καθώς πρόκειται για μια τεράστια μεταρρύθμιση.

Τα κυριότερα προβλήματα αναμένεται να προκύψουν σε ό,τι αφορά

στη διαχείριση του συστήματος, καθώς κάποιοι παροχείς δεν είναι επαρκώς εξοικειωμένοι σε σύγκριση με άλλους.

Η κα. Κυθρεώτου έφερε ως παράδειγμα την πρώτη ημέρα εγγραφής των δικαιούχων στο ΓεΣΥ, κατά την οποία «έπεσε» η σελίδα λόγω της υπερεπισκεψιμότητας, ωστόσο ο ΟΑΥ έδρασε άμεσα, επιδιορθώνοντας το πρόβλημα.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να συρρεύσουν στους προσωπικούς τους ιατρούς το Σάββατο για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους, καθώς αυτό θα μπορεί να γίνει οποιαδήποτε άλλη μέρα χρειαστεί να τον επισκεφθούν.

Σε ό,τι αφορά στα φαρμακεία που αναμένονται και τα πλείστα προβλήματα, ξεκαθάρισε πως οι δικαιούχοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κάτω από τις όποιες συνθήκες.

Εάν κάποιο φαρμακείο δεν θα είναι συνδεδεμένο με το σύστημα του ΓεΣΥ, ο δικαιούχος θα μπορεί να προμηθευτεί τα φάρμακά του, απλά ο φαρμακοποιός θα πρέπει να προβεί σε άλλες διαδικασίες που θα είναι πιο χρονοβόρες.

Το χειρότερο σενάριο, είπε, θα είναι ο φαρμακοποιός να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα του ΓεΣΥ, ίσως λόγω δικτύου, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ο δικαιούχος, καθώς υπάρχει ήδη επιχειρησιακό σχέδιο για τέτοιες περιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα