Πήρε φόρα η Ξαφά και «κόβει» συντάξεις και 120 δόσεις

Η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές φαίνεται πως έδωσε ώθηση στα πρόσωπα που τον στηρίζουν εδώ και χρόνια, τα οποία ημέρα με την ημέρα ανοίγουν ζητήματα μιας ατζέντας που δεν ήταν γνωστή πριν από την 26η Μαΐου.

Πρώτη και «καλύτερη» η γνωστή και ως «ιέρεια του νεοφιλελευθερισμού» στην Ελλάδα και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά,

η οποία, μόλις μία ημέρα μετά τις ευρωεκλογές και πανηγυρίζοντας τη νίκη της ΝΔ, εξέφρασε την αγανάκτησή της για την αναδιανεμητική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, Τετάρτη η κ. Ξαφά «ξαναχτύπησε» και έγινε πιο συγκεκριμένη όσον αφορά στο στίγμα της για μία επόμενη μέρα με τη ΝΔ στην κυβέρνηση. «Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις», επισήμανε μιλώντας στον RealFm, ερωτηθείσα αν σε περίπτωση που αναλάβει η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας θα κοπούν οι παροχές που έχει δώσει η σημερινή κυβέρνηση.

«Το 1/5 των συνταξιούχων είναι κάτω των 65 ετών και εισπράττουν το 25% της συνολικής δαπάνης των συντάξεων. Εκεί θα πέσει κυρίως ο πέλεκυς αν μειωθεί η προσωπική διαφορά», πρόσθεσε η κ. Ξαφά και συνέχισε δείχνοντας τις ίδιες διαθέσεις και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων: «Αν κάθε τρεις και λίγο δίνουμε και από μία τέτοια ρύθμιση, σταματάει ο κόσμος να πληρώνει περιμένοντας την επόμενη. Αν αυτό γίνεται κάθε χρόνο, οι δόσεις θα συσσωρεύονται και μετά από τρία χρόνια πάλι οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πληρώσουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον δρόμο της περικοπής της ρύθμισης των 120 δόσεων «έδειξε» και ο Γιάννης Βρούτσης πριν από δύο ημέρες, όταν δήλωσε ότι «οι 120 δόσεις υπονομεύουν την οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα